20 Kwietnia 2026, 19:56:11 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789628 razy)

Offline piotrs

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #705 dnia: 07 Września 2015, 20:47:01 czas Polski »
dzięki za info!
poczekam jednak na ten większy kompresor

Offline futrzak

« Odpowiedź #706 dnia: 21 Września 2015, 20:16:36 czas Polski »
Wkrętarka 10,8V 149zł od 28 września, ja poczekam chyba na wersję 18V, bo jeszcze w sumie mam sprawną Sparky, ale czasami przydałaby się druga.

Offline woodek

• Full Member
  • Ocena +15/-0
  • Imię: Łukasz
  • View Gallery
« Odpowiedź #707 dnia: 23 Września 2015, 15:06:39 czas Polski »
Ja lece w poniedziałek do lidla. Czekałem na nią pół roku :P

p.s. a 18V już mam i jestem z niej zadowolony

Offline prezio

« Odpowiedź #708 dnia: 10 Października 2015, 23:12:53 czas Polski »
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline attex

« Odpowiedź #709 dnia: 11 Października 2015, 07:08:00 czas Polski »
Ta szlifierka będzie dostępna w Polsce 19 pażdziernika w cenie 159 zł,będzie też pistolet do klejenia na gorąco 500W za 44,99 zł

Offline jaruzele

« Odpowiedź #710 dnia: 11 Października 2015, 08:31:11 czas Polski »
Dupy nie urywa, do podszlifowania z grubsza daje radę. Do obróbki drewna radziłbym szlifierkę, np:https://www.jula.pl/catalog/narzedzia-i-maszyny/elektronarzedzia-i-maszyny/obrabiarki/szlifierki-wielofunkcyjne/polerka-tasmowo-tarczowa-249855/

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #711 dnia: 11 Października 2015, 10:46:39 czas Polski »
Dupy nie urywa, do podszlifowania z grubsza daje radę
Rozumiem, że masz taką i piszesz z doświadczenia pracy na tej szlifierce ? Czy tylko tak se piszesz i proponujesz szlifierkę 3x droższą.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline jaruzele

« Odpowiedź #712 dnia: 11 Października 2015, 11:23:41 czas Polski »
Mam, dokładnie tą samą. Praca na niej jest niewygodna. Ponadto taśma szlifierska jest wąska, co uniemożliwia dobre szlifowanie szerszych elementów, Wyraźnie czuć bicie na łączeniu taśmy, gdy przesuwa się nad blatem. Nie posiadam szlifierki wskazanej na linku. Osobiście szlifuję na czołgu odwróconym do góry taśmą, oraz zrobioną szlifierką talerzową z silnika od pralki.

Offline wojo72

« Odpowiedź #713 dnia: 11 Października 2015, 12:35:12 czas Polski »
Miałem tą szlifierkę z lidla i ta funkcja taśmówki nadaje się raczej do ostrzenia noży kuchennych do prac stolarskich mało przydatna co najwyżej zaokrąglenie jakiegoś wąskiego elementu, mam też podobną do tej z juli  i ta ma słabą funkcję tarczówki - bardzo mały i niestabilny stolik osadzony tylko na stalowym pręcie ale zaleta łatwo dostępne tarcze 150 mm na rzep. Z czystym sumieniem do prac stolarskich mogę polecić tarczówke 305 mm (ja mam DED7810 ale są różne klony) u mnie sprawdziła się przy dokładnych pasowaniach połączeń czołowych -  listew, poręczy schodowych itp. ma dosyć stabilny stolik ale i cena sporo wyższa ok 700 pln.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #714 dnia: 11 Października 2015, 14:48:43 czas Polski »
No właśnie zapytałem, bo też mam tę szlifierkę i generalnie jestem zadowolony, ale musiałem ją trochę zmodyfikować tzn też mnie denerwowała ta metalowa stopa pod papierem i wyczuwalne łączenie papieru. Podkleiłem cienkim filcem i na filc przykleiłem pasek kryngielitu. Filc ładnie amortyzuje a po kryngielicie taśma ścierna ładnie się ślizga.
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline futrzak

« Odpowiedź #715 dnia: 17 Października 2015, 13:12:23 czas Polski »
A używał ktoś tego pistoletu do klejenia na gorąco? Co można kleić takim pistoletem?

Offline arturs

« Odpowiedź #716 dnia: 17 Października 2015, 14:33:05 czas Polski »
mam go ze 2-3 lata, działa bez zarzutu.. a co można kleić? wszystko co mozna kleić klejem na gorąco (glutem) ja zalewam przepusty przy kabelkach czy żeby coś przyłapać.. cieńsze kable do ścian itp. klej w laskach też jest przyzwoity..

kwita

• Gość
« Odpowiedź #717 dnia: 18 Października 2015, 10:52:51 czas Polski »
Ja mam od około roku i jestem zadowolony. Testowałem działanie w wersji bezprzewodowej, w temp. pokojowej można kleić około 40 minut. Większość pistoletów typowo przewodowych po wyłączeniu z prądu jest to około 5-10 minut

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #718 dnia: 18 Października 2015, 19:37:18 czas Polski »
Również posiadam i polecam. Mam ten z lidla oraz dremel. Oba równie dobre

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline rafalx

« Odpowiedź #719 dnia: 23 Października 2015, 19:18:53 czas Polski »
Nie mam jeszcze narzędzi tej marki,ale ciekawi mnie czy oprzyrządowanie do nich jest standardowe np.rozmiar taśmy do szlifierki,albo papier ścierny na rzep do szlifierki mimośrodowej itp.Bo to chyba jest bardzo istotne.
« Ostatnia zmiana: 23 Października 2015, 19:25:56 czas Polski wysłana przez rafalx »
Pozdrawiam
Rafał Ulfig