20 Kwietnia 2026, 08:13:18 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789438 razy)

Offline Paweł 46

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #1050 dnia: 14 Lutego 2016, 20:40:07 czas Polski »
Jutro szyna zaciskowa w Lidlu, ktoś się wybiera ?
Ja podejdę zobaczę, jak będzie ok. to kupię ze dwie  :)
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=53738
edit.
Napisaliśmy o tym samym, w tym samym czasie  ;D
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline Robsonik

« Odpowiedź #1051 dnia: 14 Lutego 2016, 20:51:01 czas Polski »
Ja się wybieram jutro na zakupy. Zależy mi właśnie na tej listwie i zastanawiam się nad odkurzaczem.

Offline 91az

« Odpowiedź #1052 dnia: 14 Lutego 2016, 21:00:38 czas Polski »
Planuję jutro zajrzeć po te przykładnice (czyli 7:02 przed wejściem ;-) ). Nie nastawiam się na 7 cud świata, ale przynajmniej nie ma tam niczego zasilanego prądem co mogliby spaprać w ramach oszczędności 10 gr na szt.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #1053 dnia: 14 Lutego 2016, 21:24:40 czas Polski »
No ja właśnie też się na tą szynę nastawiam i zastanawiam nad odkurzaczem. Mam tylko nadzieję, że "rzucą" więcej niż 5 sztuk do sklepu.

Offline 91az

« Odpowiedź #1054 dnia: 14 Lutego 2016, 21:45:07 czas Polski »
To do zobaczenia w Wieliczce ;-)

Co do odkurzacza - malutki. Może to i zaleta, ale do warsztatu lepiej coś większego.
W wątku o odkurzaczach ktoś ostatnio wspominał o mac allister z Casto. Widziałem - sprawia dość dobre wrażenie. Lidl miał podobne w ofercie jakiś czas temu (metalowy korpus, większa pojemność) - może warto poczekać.

sgt_raffie

• Gość
« Odpowiedź #1055 dnia: 14 Lutego 2016, 22:28:11 czas Polski »
Heh, też nabliższy Lidl dla Ciebie? To do zobaczenia ;).
Co do odkurzacza to właśnie chciałem zerknąć na wielkość. Mam teraz jakiś zbliżony, niby "kominkowy" z metalową obudową, ale ssanie ma słabe. Może faktycznie lepiej na razie pomachać miotła i kupić coś wiekszego.

Offline tommek

« Odpowiedź #1056 dnia: 14 Lutego 2016, 23:20:51 czas Polski »
Jeśli chodzi o czołg czyli szlifierke taśmową to produkt z lidla jest bliźniaczą kopią szlifierki boscha. Sprawdzałem sobie ostatnio taką w sklepie i różnica jest taka, że bok boscha jest z metalu, a w parkside to tworzywo sztuczne. Chodzi mi o tą część obudowy gdzie taśma ztyka się z bokiem. Tam również jest ta biała nakładka z tworzywa ale wszystko obok to juz metal. Być może ja natrafiłem na trefną sztukę no ale coś za coś. Bosch kosztuje 400zł.

Offline baca814

« Odpowiedź #1057 dnia: 14 Lutego 2016, 23:28:47 czas Polski »
moja szlifierka ma już za sobą około3-4godzin pracy i póki co wszystko ok.

Offline Robsonik

« Odpowiedź #1058 dnia: 15 Lutego 2016, 08:53:02 czas Polski »
Ja się wybieram jutro na zakupy. Zależy mi właśnie na tej listwie i zastanawiam się nad odkurzaczem.

Listwę kupiłem i uważam, że jest spoko. Odkurzacza nawet nie zobaczyłem ;-)

Offline Harry_Hole

« Odpowiedź #1059 dnia: 15 Lutego 2016, 09:02:47 czas Polski »
Ja też kupiłem szynę, uważam że wygląda dość solidnie, jak na poniedziałek w lidlu bardzo spokojnie
Drewno na stojąco a baba na leżąco - wszystko wytrzyma

Offline 91az

« Odpowiedź #1060 dnia: 15 Lutego 2016, 09:03:41 czas Polski »
Byłem, kupiłem dwie przykładnice.
Pierwsze wrażenie: powinna robić co do niej należy, ale zaskoczyła mnie jej wiotkość - skręcenie podłużne profilu aluminiowego przy małej sile o kąt zbliżony do 30 st. ... Cóż. Wieczorem pocisnę na jakimś kawałku deski, zobaczymy co są warte uchwyty, cięgno (mosiądz to to raczej nie jest) i zacisk.

W Wieliczce o 8:30 było kilka odkurzaczy i kilka osób niosących po kilka stoliczków czy przykładnic do kasy ... :-)

krzysiek_z

• Gość
« Odpowiedź #1061 dnia: 15 Lutego 2016, 09:17:06 czas Polski »
To w Krakowie na Stojakowskiego przed chwilą jeszcze dużo odkurzaczy i szyn. Są nawet resztki taśm do czołgu z ostatniej promocji.

Swoją drogą szyna nie wygląda jakoś specjalnie. Na ścisk to się nie nadaje, może najwyżej jako przykładnica ?

Dentarg

• Gość
« Odpowiedź #1062 dnia: 15 Lutego 2016, 09:53:51 czas Polski »
Dzięki za cynk :). Szynę kupiłem, rzeczywiście podatna na skręcanie i raczej zaciskiem nie jest. Ale po zapięciu na blat zachowuje sztywność boczną, więc na przykładnicę się nadaje (ciekawe jak długo pożyje mechanizm). Szkoda, że tylko 102cm realnego zasięgu, jakby miała 125cm, to byłaby idealna do cięcia sklejki :(.

U mnie w lidlu o 8:40 szyn i stoliczków sporo. Odkurzacze też stały (kilkanaście), ale w każdej kasie conajmniej 1 odkurzacz na taśmie leżał :).

Offline mmmmmh

« Odpowiedź #1063 dnia: 15 Lutego 2016, 10:47:43 czas Polski »
Kupiłem szynę - bardzo fajne urządzenie, ma rowki wzdłuż przykładnicy. Dorobię sobie kiedyś jakieś dynksy do moich pił i frezarek, żeby można było je po niej prowadzić.

W domu zorientowałem się, że można toto wykorzystać jako ścisk - kupie sobie jeszcze jedną, będą robiły za 3 i 4 rękę np przy skręcaniu szafek na 'pocket hole' - wygodniej i taniej niż na zwykłych ściskach. Siła ścisku porównywalna z tanim ściskiem pistoletowym, za element oporowy robią 3 blaszki na pręcie (chyba) mosiężnym.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #1064 dnia: 15 Lutego 2016, 12:16:06 czas Polski »
A ja to się naoglądałem obrazków  ;D  i wstyd się przyznać chciałem ją(przykładnicę) rozłożyć jak na jednej fotce :P ;D
Po lekkiej konsternacji przyszło otrzeźwienie  ::) i zakupiłem :)
Tylko nie wiem ile te plastiki wytrzymają,jakoś mam pecha do takich plastikowych ustrojstw-co kupię to połamię :-[
Pary za dożo czy co ;D
U mnie także parę odkurzaczy i przykładnic było :)