22 Kwietnia 2026, 13:05:23 czas Polski

Autor Wątek: Elektronarzędzia Parkside  (Przeczytany 789902 razy)

Offline Paweł 46

Odp: Elektronarzędzia Parkside
« Odpowiedź #1680 dnia: 25 Września 2016, 09:24:51 czas Polski »
Taniej by Cie wyszļo skoczyć do kiksku po bateryjkę  ;D
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline cutwood

« Odpowiedź #1681 dnia: 25 Września 2016, 10:25:27 czas Polski »
Lidla mam bliżej (2km) a poza tym nie miałem pewność czy to bateria czy laser, miernik mam kiepski :P

Offline prezio

« Odpowiedź #1682 dnia: 25 Września 2016, 12:12:32 czas Polski »
A nie lepiej wyciagnac z pilota i sprawdzic czy to laser czy bateria;)
------
Robert

PS. Przepraszam, jeżeli nie użyłem polskich liter. Powodem jest pisanie z telefonu bądź z tableta.

Offline Tysyou

« Odpowiedź #1683 dnia: 25 Września 2016, 20:15:20 czas Polski »
Również kupiłem tą pilarkę tarczową. Baterie do lasera trzeba wyjąć z tej foliowej otoczki w której są dostarczane - dopiero wtedy działają.
Co do samej pilarki to pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, wykonana solidnie, nie zaobserwowałem żadnych niedoróbek. Co ważne stopa jest z odlewu a nie blaszanej wytłoczki jak w innych pilarkach z tej półki cenowej czy nawet droższych. Tak zwany soft start też robi robotę, maszyna startuje płynnie i gładko osiąga zadane obroty. Zawarte w opakowaniu tarcze tnące są ostre i tną całkiem gładko. W tej a nawet nieco wyższej cenie nic lepszego w internetach nie udało mi się znaleźć także polecam.

Skuszony ceną nabyłem także jedną z tarcz które były w ofercie. Dopiero w domu dopatrzyłem się że ma ona otwór montażowy 30mm więc dopiero po założeniu zawartej w opakowaniu redukcji jej montaż jest możliwy. Moje pytanie brzmi czy ten sposób montażu jest bezpieczny? Czy taki pierścień redukcyjny nie powoduje ryzyka powstania niepożądanych luzów w miejscu mocowania i wibracji?

mily68

• Gość
« Odpowiedź #1684 dnia: 25 Września 2016, 21:07:23 czas Polski »
Bez obaw. Gdyby tak było pierścienie redukcyjne byłyby zabronione.

Offline Bagoo

« Odpowiedź #1685 dnia: 25 Września 2016, 23:17:45 czas Polski »
Również kupiłem tą pilarkę tarczową. Baterie do lasera trzeba wyjąć z tej foliowej otoczki w której są dostarczane - dopiero wtedy działają.
Co do samej pilarki to pierwsze wrażenia bardzo pozytywne, wykonana solidnie, nie zaobserwowałem żadnych niedoróbek. Co ważne stopa jest z odlewu a nie blaszanej wytłoczki jak w innych pilarkach z tej półki cenowej czy nawet droższych. Tak zwany soft start też robi robotę, maszyna startuje płynnie i gładko osiąga zadane obroty. Zawarte w opakowaniu tarcze tnące są ostre i tną całkiem gładko. W tej a nawet nieco wyższej cenie nic lepszego w internetach nie udało mi się znaleźć także polecam.

Skuszony ceną nabyłem także jedną z tarcz które były w ofercie. Dopiero w domu dopatrzyłem się że ma ona otwór montażowy 30mm więc dopiero po założeniu zawartej w opakowaniu redukcji jej montaż jest możliwy. Moje pytanie brzmi czy ten sposób montażu jest bezpieczny? Czy taki pierścień redukcyjny nie powoduje ryzyka powstania niepożądanych luzów w miejscu mocowania i wibracji?

Wiercicie mi dziurę potężnie, skłaniam się ku temu żeby jutro zrobić rajd po Lidlach bo zakładam że może nie być łatwo to znaleźć...

Offline Tysyou

« Odpowiedź #1686 dnia: 25 Września 2016, 23:39:35 czas Polski »
Bez obaw. Gdyby tak było pierścienie redukcyjne byłyby zabronione.

Ok dzięki wielkie :) Dopiero zaczynam przygodę z piłami tarczowymi więc niewiele wiem, szukałem jakiegoś poradnika o nich żeby się zorientować jaka ilość zębów, jaki kształt (np. WZ, TR-F ) i tak dalej ale nie mogę nic takiego znaleźć. Może ktoś z was wie gdzie mogę takie informacje uzyskać albo byłby tak miły i opisałby w skrócie te podstawowe parametry, rodzaje tarcz? :)

Offline motorover

« Odpowiedź #1687 dnia: 25 Września 2016, 23:45:43 czas Polski »

Offline fantomas40

« Odpowiedź #1688 dnia: 26 Września 2016, 09:52:11 czas Polski »
Witam
Byłem dzisiaj w lidlu , pilarek tarczowych jest z 10 szt., pilaraka stołowa jedna oraz młoty udarowe

Offline Tysyou

« Odpowiedź #1689 dnia: 26 Września 2016, 15:01:55 czas Polski »
Może ten informator okaże się pomocny
http://www.megamedia.pl/doc/poradniki/Tarcze-pilarskie-12.pdf

Pomocny, trochę rozjaśniło, dzieki :) A jakie byście polecili tarcze 190x20mm? Coś tak ze średniej półki :)

Offline Bagoo

« Odpowiedź #1690 dnia: 26 Września 2016, 21:00:30 czas Polski »
Witam
Byłem dzisiaj w lidlu , pilarek tarczowych jest z 10 szt., pilaraka stołowa jedna oraz młoty udarowe
Gdzie takie Lidle są co stary towar siedzi miesiąc ? Nieźle...

@Tysyou Są działy o pilarkach i nie jeden temat o tarczach, rzuć tam okiem, tutaj jest temat high-endowego sprzętu Lidlowskiego i dobrze by było go nie zaśmiecać.

Pilarka zakupiona, przyjedzie dopiero w weekend, ale jest, będziem testować =] Pownniście być agitatorami Lidla i brać za to hajs... a może jesteście o.O ?

Offline fantomas40

« Odpowiedź #1691 dnia: 26 Września 2016, 21:19:48 czas Polski »
Witam
Gdzie takie Lidle są co stary towar siedzi miesiąc ? Nieźle...

Witam ponownie
Te towary są najstarszym mieście  w Polsce  w Kaliszu

Pilarka zakupiona, przyjedzie dopiero w weekend, ale jest, będziem testować =] Pownniście być agitatorami Lidla i brać za to hajs... a może jesteście o.O ?

Offline Olleo

« Odpowiedź #1692 dnia: 29 Września 2016, 22:34:13 czas Polski »
W poniedziałek po raz kolejny ma być młot 1300W 15J. Ktoś nabył/używał? Co prawda prawie wszystkie prace rozbiórkowe już dawno za mną, ale została jedna ściana w szopie (mur ceglany) do rozbiórki, a moja marketowa młotowiertarka (bodajże jakies 4-5J) przeżyła już dwa remonty i jedną budowę domu, i nie wiem, ile jeszcze pociągnie.

Offline Yankees

« Odpowiedź #1693 dnia: 30 Września 2016, 10:49:14 czas Polski »
ja go kupłem, skułem nim balkon 10m w największe upały i dal rade choć na moje oko nie ma 15j. wcześniej pożyczałem od sąsiada podobny macalister to mogę stwierdzić ze parksaid dużo lepszy (moze dlatego ze nowy)

Offline Bagoo

« Odpowiedź #1694 dnia: 30 Września 2016, 12:11:32 czas Polski »
15 J na wyrost. Kuc kuje i pewnie warty tych pieniędzy jak masz dużo roboty to się nada. Jak jest wytrzymały jak młotowiertarka Parkside to godny sprzęt.