No, niestety Panowie, za mało doświadczenia chyba jeszcze na takie rzeczy. Ale na błędach człowiek się uczy. Już tłumaczę gdzie popełniłem banalny błąd.
Podczas planowania desek, które itak mi sporo czasu zajęło, myślałem że wyprostowałem deskę. Owszem wyprostowałem aby nie była zwichrowana, obróciłem ponownie by splanować również drugą stronę no i gdzieś musiałem źle coś podłożyć mimo iż sprawdzałem z xx razy poziomicą aby było prosto. W każdym bądź razie wyszło jak na poniższym zdjęciu. Oczywiście jest to przesadnie narysowane ale parę mm może wszystko zmienić. Gdy już były "proste" położyłem szynę i przejechałem zagłębiarką na raz, bardzo powoli i krawędzie ogólnie żyleta - jak dla mnie amatora. No ale jednak nie wyszło jak miało. Zagłębiarką już jechałem pod kątem nie sprawdzając w każdym miejscu czy decha jest tego samego wymiaru.
Znów jakieś ciekawe wnioski z tego wyciągnąłem na przyszłość. Ogólnie, aby się nie zniechęcać to zacznę z małymi elementami czyli deski do krojenia. Będę mógł się douczyć jak prawidłowo robić. Przy deskach będę mógł wykorzystać grubościówkę Dewalta bo tutaj uparcie chciałem zachować szerokość stolika czyli 720mm, a to przez DW733 niestety nie przejdzie. Jeszcze dużo mi potrzeba bo nie spodziewam się, że deski do krojenia łatwo zrobić, wręcz przeciwnie. Zdaje sobie również sprawę z tego że osoby które robią to już jakiś czas to też pewnie nie wychodzi ale tu zdecydowanie zaszalałem, myśląc że będzie to takie łatwe jak na filmikach.