Witam serdecznie
Jestem Bartek, pochodzę z Górnego Śląska. Od jakiegoś czasu przeglądam i zdobywam wiedzę na forum DID oraz kanale YT. Jestem typowym korpoludkiem, a moja wiedza w temacie drewna jest prawie żadna, podobnie jak warsztat. Przy domu i dzieciach co rusz pojawiają się różne pomysły, co by się jeszcze przydało, oczywiście Żona jest mistrzem w tej kwestii. Kilka razy udało Jej się podrażnić moją ambicję, tak, że coś z tego drewna "popełniłem" własnoręcznie - wyszło jak wyszło, na pewno dłuuuugo. Pomysłów jest bez liku, stąd też decyzja o zakupie czegokolwiek do pracy (bo ile można jechać na wkrętarce, wyrzynarce i szlifierce - od zeszłego roku mimośrodowa Metabo). Zaczynam od ukośnicy, także Metabo, z całym ciężarem pozytywnych i negatywnych opinii - sprawdzimy w praktyce. Reszta powoli do przodu. Mocno interesuje mnie kwestia zabezpieczania drewna (ogromny szacunek dla Pani Lidii; szczególnie kwestia bezpieczeństwa dzieciaków), porady odnośnie sprzętu (tak jak przy wyborze piły) no i podpatrywanie jakiś dobrych praktyk i rozwiązań.