07 Maja 2026, 05:53:39 czas Polski

Autor Wątek: Cześć  (Przeczytany 1042 razy)

Offline bartus

Cześć
« dnia: 26 Lutego 2020, 12:28:22 czas Polski »
Witam serdecznie
Jestem Bartek, pochodzę z Górnego Śląska. Od jakiegoś czasu przeglądam i zdobywam wiedzę na forum DID oraz kanale YT. Jestem typowym korpoludkiem, a moja wiedza w temacie drewna jest prawie żadna, podobnie jak warsztat. Przy domu i dzieciach co rusz pojawiają się różne pomysły, co by się jeszcze przydało, oczywiście Żona jest mistrzem w tej kwestii. Kilka razy udało Jej się podrażnić moją ambicję, tak, że coś z tego drewna "popełniłem"  własnoręcznie - wyszło jak wyszło, na pewno dłuuuugo. Pomysłów jest bez liku, stąd też decyzja o zakupie czegokolwiek do pracy (bo ile można jechać na wkrętarce, wyrzynarce i szlifierce - od zeszłego roku mimośrodowa Metabo). Zaczynam od ukośnicy, także Metabo, z całym ciężarem pozytywnych i negatywnych opinii - sprawdzimy w praktyce. Reszta powoli do przodu. Mocno interesuje mnie kwestia zabezpieczania drewna (ogromny szacunek dla Pani Lidii; szczególnie kwestia bezpieczeństwa dzieciaków), porady odnośnie sprzętu (tak jak przy wyborze piły) no i podpatrywanie jakiś dobrych praktyk i rozwiązań.

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Cześć
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2020, 17:51:24 czas Polski »
Witaj

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6