31 Maja 2026, 20:52:50 czas Polski

Autor Wątek: Regał zabudowany we wnęce  (Przeczytany 6861 razy)

Offline mario78

Odp: Regał zabudowany we wnęce
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Października 2020, 22:17:17 czas Polski »
Do kompletu
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2020, 22:21:19 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline mario78

« Odpowiedź #16 dnia: 27 Października 2020, 22:31:33 czas Polski »
Jeszcze montaż prowadnic. Pistolet Sico HVLP W500 z dyszą 1.3 który kupiłem jakiś czas,bardzo fajmie się nim nakłada pigmopur.
« Ostatnia zmiana: 27 Października 2020, 22:43:44 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline mario78

« Odpowiedź #17 dnia: 28 Października 2020, 20:48:46 czas Polski »
Hafele faworit lub Blum movento lepiej by pasowały do tych szuflad ale za późno sobie o nich przypomniałem. Uchwytów jeszcze nie ma.

Offline Arek15

« Odpowiedź #18 dnia: 30 Października 2020, 17:33:03 czas Polski »
Ładne bardzo...przyznam się że też kupiłem adlera ..pierwszy raz ...wcześniej psikalem Oece i było dobrze.distwca lokalny niestety zmienił dystrybutora na Lakiery renner  i też jest dobrze z wyjątkiem poliuretanu w pełnym macie. Wychodzi mi taki sam jak półmat. Kupiłem legnopura g  10 i po pierwszym psikaniu ładnie ale druga warstwa myślę będzie super tylko czekam na pogodę bo moja lakiernia jest pod chmurką 😀nie lakieruje dużo dlatego też ma tylko 50 kompresor.czuje że potrzeba mi coś dużo większego.wina to pewnie pistoletów za stówkę bo dużo powietrza potrzebują.afler ma rozcieńczalnik spowalniający i myślę że to też robi robotę malując z przerwami by kompresor dobił ciśnienia.dam znać o efektach

Offline mario78

« Odpowiedź #19 dnia: 30 Października 2020, 17:56:40 czas Polski »
Dziękuję. Ja z matu ostatnio probowałem Milesi mat i wychodzi fajnie. Co do pistoletów i kompresora,też mam 50 l a pistolety różne. Oatatnio kupiłem za cos około 130 zł z dyszą 1.3 HVLP .Jest ok ale do pigmopuru ktory rozcieńczam do 30%. Nie masz w pistolecie możliwości zmniejszenia ilosci powietrza? Zaraz siostra ma przyjechać po komodę. Wymiary 1200 szerokosc,1030 wysokość i 450 głebokość wiec trochę waży bo blat 30 mm plus listwy,boki 36 mm.
« Ostatnia zmiana: 30 Października 2020, 18:03:04 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline Mariany

« Odpowiedź #20 dnia: 30 Października 2020, 21:53:09 czas Polski »
Podobają mi się Twoje projekty. Ze tak powiem Masz Pan parę i talent. Fajnie że pokazujesz czym to robisz i jak

Offline Arek15

« Odpowiedź #21 dnia: 30 Października 2020, 22:36:42 czas Polski »
Pistolet rozkręcam zawsze na full.przed pistoletem mam reduktor i ustawiam tak żeby przy pracy było 2.5 bara

Offline mario78

« Odpowiedź #22 dnia: 31 Października 2020, 05:45:47 czas Polski »
Podobają mi się Twoje projekty. Ze tak powiem Masz Pan parę i talent. Fajnie że pokazujesz czym to robisz i jak
Bardzo się cieszę że oglądacie i Wam się podoba. Ja lubię ogladać realizację amigorga, w szczegółach pokazuje i opisuje wszystko.

Pistolet rozkręcam zawsze na full.przed pistoletem mam reduktor i ustawiam tak żeby przy pracy było 2.5 bara

W Walkomach mam redyktory,kiedyś nawet je odkreciłem bo mi przeszkadzały zwlaszcza gdy uzywałem tez innych pistoletów. Teraz są bo są a wszystko ustawiam na pistoletach. W ten sposób więcej potrafię sie nauczyć kręcąc pistoletem.

Offline Mariany

« Odpowiedź #23 dnia: 31 Października 2020, 20:26:57 czas Polski »
Bardzo się cieszę że oglądacie i Wam się podoba. Ja lubię ogladać realizację amigorga, w szczegółach pokazuje i opisuje wszystko.

Pan Ryszard jest niekwestionowanym Guru stolarstwa :)

Offline Arek15

« Odpowiedź #24 dnia: 31 Października 2020, 21:24:11 czas Polski »
Tak u mnie mat wyszedl

Offline Arek15

« Odpowiedź #25 dnia: 31 Października 2020, 21:28:14 czas Polski »
Pistolet z allegro. Niby ładnie ale pod pewnym kątem jak się popatrzy to widać miejsca mniej matowe.zdjecia nie pokazują ale na żywo widać. Dałem 20 % rozposzczalnika  żeby mi nie schło za szybko. Jak z twoim matem robiłeś?

Offline mario78

« Odpowiedź #26 dnia: 01 Listopada 2020, 06:58:35 czas Polski »
Milesi miałem biały kolor i nie zwracałem uwagi jakie proporcje rozcieńczyłem. To była próba i nie zauważyłem zeby wyszły wybłyszczenia,raczej wszędzie tak samo. Te miejsca u Ciebie,może tam było więcej lakieru albo jakieś poprawki robiłeś wracając w te miejsca? Czasem tak miałem z półmatem,jednak nie jestem.lakiernikiem i mogę się mylić.Twój pistolet wygląda fajnie :) Mój pierwszy pistolet z dyszą1.5 przy lakierowaniu potrafił pluć farbą czy lakierem i teraz tak właściwie służy tylko do nakladania podkładu.
« Ostatnia zmiana: 01 Listopada 2020, 07:05:23 czas Polski wysłana przez mario78 »

Offline Arek15

« Odpowiedź #27 dnia: 01 Listopada 2020, 10:40:08 czas Polski »
Ja już kilka rzeczy pomalowałem i nadal się uczę  dlatego fajnie zapytać kogoś komu wychodzi. Wybłyszczenia  myślę że tak jak mówisz da miejscami zwiększa ilością lakieru.jak tracę ciśnienie to zauważyłem że nie rozpyla dobrze lakieru i w tych miejscach pod światło widać chmurkę.reszte lakierów dobrze wychodzi.mize czas na lepszy sprzęt...

Offline mario78

« Odpowiedź #28 dnia: 01 Listopada 2020, 11:22:39 czas Polski »
Jak lakierujesz to spust wciskasz do końca?

Offline Arek15

« Odpowiedź #29 dnia: 01 Listopada 2020, 16:23:25 czas Polski »
Ustawiam dawkę na pokrętle i do końca zawsze.