31 Maja 2026, 13:21:13 czas Polski

Autor Wątek: Lozko dzieciece  (Przeczytany 2993 razy)

Offline dariuszsq

Lozko dzieciece
« dnia: 22 Października 2021, 00:04:54 czas Polski »
Witam serdecznie

Niestety, zyjemy w czasach w ktorych o stolarza bardzo ciezko wiec zdecydowalem wykonac dla dzieciakow lozko sam.

Czy bylaby wola u Was na forum aby mi pomoc ruszyc z tym ? Niestety to bedzie moj pierwszy projekt ;)

Zdjecie lozka :)

z gory dziekuje

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Lozko dzieciece
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Października 2021, 02:15:36 czas Polski »
Pomożemy, ale najpierw zgodnie z regulaminem zapraszamy do działu przedstaw się.

Offline mario78

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Października 2021, 08:25:00 czas Polski »
Witam serdecznie

Niestety, zyjemy w czasach w ktorych o stolarza bardzo ciezko wiec zdecydowalem wykonac dla dzieciakow lozko sam.

Czy bylaby wola u Was na forum aby mi pomoc ruszyc z tym ? Niestety to bedzie moj pierwszy projekt ;)

Zdjecie lozka :)

z gory dziekuje

Jak kolega wróci z działu gdzie sie przedstawi,mam pytanie o dostęp do ewentualnych narzędzi?
Pozdrawiam

Offline dariuszsq

« Odpowiedź #3 dnia: 26 Października 2021, 21:17:46 czas Polski »
blad naprawiony ;)

Jesli chodzi o dostep do narzędzi - powoli buduje warszat wiec cos jest ... ale bede pewnie musial dokupic.

Offline mario78

« Odpowiedź #4 dnia: 27 Października 2021, 05:57:56 czas Polski »
Dokupić lub odwiedzić znajomego ;) Przedstawione Łóżko przez Ciebie jest z drewna. Myślałeś już jakich chcesz użyć materiałów?
Pozdrawiam

Offline dariuszsq

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopada 2021, 23:04:03 czas Polski »
Dokładnie :)

Wg projektu tylko ten daszek jest z drewna. Reszta to płyta meblowa eggera

Jeśli chodzi o szuflady to chciałem zrobić to na blumie.

Zastanawiam się jak to łóżko rozrysować i jak najlepiej z tym zacząć działać.

Offline mario78

« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopada 2021, 21:52:58 czas Polski »
Elementy drewnopodobne są drewniane,to nie płyta. Spójrz na czoło elementu.słoje z płaszczyzny przechodzą na czoło. Jeśli blum to zapewne szuflady sam zrobisz z płyty? Materace 90?

Offline mario78

« Odpowiedź #7 dnia: 25 Listopada 2021, 06:49:48 czas Polski »
Płyta egger ma fajne dekory ,niektóre są dość drogie. Szuflady firmy Blum,trzymając sie projektu podpasuje Movento TIP ON. Jeśli chodzi o rozrysowanie. Pierwsze łózko z lewej nie ma półek ? Same szuflady. To z prawej ma półki i tu musisz ustalić jakiej chcesz wielkości kontenerki,wysokość szuflad łóżka (pamiętając że materac ma swoją grubość i prawdopodobnie zajmuje trochę miejsca  u góry frontu szuflady) Myślę że materac plus stelaż to jest 80-100mm. Ze względu na szuflady konstrukcja na materac z płyty chyba będzie za słaba nawet jeśli chodzi o mały materac i fakt że to łóżko dla dzieci. Może ktoś z forum podpowie coś innego?