W moim stole blat jest ze sklejki 18 mm, podklejonej na krawędziach listwami bukowymi. Nogi są z kantówek, sklejone w postaci ramy, zawiasy wykonane ze sklejki 18 mm - obejmy są przykręcone do ściany, część środkowa wklejona jest do tylnych nóg. Jest luz pomiędzy częścią środkową a obejmą zawiasu tak, aby nogi solidnie opierały się na posadzce i nie wisiały na zawiasach. W ten sposób stanowią solidne podparcie pod blat. Do ściany przymocowana jest wąska część stała blatu wykonana ze sklejki i kantówek, o szerokości nieco większej niż odległość od ściany do krawędzi ram nóg po ich złożeniu. Do tej wąskiej części stałej blatu na zawiasach umocowany jest blat główny.
Blat możesz skleić z dwóch warstw. Każdą warstwę możesz skleić z dwóch nierównej szerokości pasów sklejki ( ja kilkakrotnie sklejałem pasy sklejki używając lamelownicy), a potem warstwy ze sobą w taki sposób, aby miejsca sklejenia pasów dolnej i górnej warstwy mijały się. Tak otrzymasz blat o grubości 2x18 mm. Jeżeli zechcesz, to możesz dokleić na górną warstwę cieńszą sklejkę np 3 - 4 mm lub jakiś twardy laminat i wtedy będziesz miał gładką i równą powierzchnię. Krawędzie tak zrobionego blatu możesz okleić listwami z litego drewna
W tej chwili nie mam dostępu do innych zdjęć szczegółów stołu.