12 Czerwca 2026, 03:29:46 czas Polski

Autor Wątek: Dobry wieczór.  (Przeczytany 1425 razy)

Offline morass

Dobry wieczór.
« dnia: 30 Maja 2022, 23:44:16 czas Polski »
Cześć,

Wiem, że wielu z Was nie śpi tylko siedzi w warsztacie i obmyśla nowe patenty, dlatego to chyba odpowiednia pora na rejestracje na tym forum ;)

To może parę słów o sobie.

Majsterkować lubiłem od dziecka, zaczynając od demontaży różnych rzeczy (których później nie umiałem złożyć...ale w końcu się udawało ;) ). Ojciec miał podstawowy warsztat więc zawsze coś kombinowałem. W podstawówce kółko modelarskie w domu kultury, a ZPT - ulubiony przedmiot i tak wylądowałem na Polibudzie na Architekturze, po studiach pracowałem w firmie wytwarzającej fizyczne modele architektoniczne, ale tam tak naprawdę odkryłem na całego stolarskie bajery i zobaczyłem, że żeby coś porządnie zrobić, to nie tylko chęci i umiejętności, ale i odpowiednie narzędzia są ważne. Wtedy też robiłem dużo "mebelków" a la postumenty pod makiety z szufladami, oświetleniami itd..Głównie MDF i Sklejka, Obecnie projektuję wnętrza statków wycieczkowych, ale stolarstwo to hobby, które po prostu lubię. Na razie zrobiłem dwie szafki nocne, upgrade komody, schody policzkowe z policzkiem z litego drewna w domu na wsi i kilkadziesiąt metrów kwadratowych podłogi drewnianej. Jestem na etapie budowania własnego warsztatu i poszerzania wiedzy stolarskiej. Dlatego tu trafiłem. Mam nadzieję, że też się na coś przydam, a nie tylko będę zasysał wiedzę :) Pozdrawiam, Marek

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
Odp: Dobry wieczór.
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja 2022, 07:44:33 czas Polski »
Witamy w naszym gronie i pozdrawiamy.  W miarę możliwości pomożemy. Pytaj.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Dobry wieczór.
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Maja 2022, 17:36:12 czas Polski »
Cześć i powodzenia. Będziemy pomagać w miarę sił i umiejętności. :)