25 Kwietnia 2026, 17:01:52 czas Polski

Autor Wątek: Młotowiertarka i szlifierka kątowa akumulatorowe.  (Przeczytany 5805 razy)

Offline Marcins

Odp: Młotowiertarka i szlifierka kątowa akumulatorowe.
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Listopada 2014, 17:37:51 czas Polski »
Witam! Odnośnie cięcia drążków do szaf ! Ja używam takiej zkrecanej przecinarki do rurek miedzianych kosztuje grosze a co ważne cichutko i równo . Zakładasz w odpowiednim miejscu skrecasz i obracasz wkoło rewelacja spróbuj!!

Offline konradk1k

« Odpowiedź #17 dnia: 03 Listopada 2014, 19:40:03 czas Polski »
Też używałem, nawet gdzieś jeszcze jeździ w skrzynkach. Problem zaczął się jak klienci zaczęli wymyślać że chcą zamiast drążka z rurki fi 25 drążek w kształcie owalnym w jakimś wymyślnym kolorze, albo drążek z oświetleniem LED, tych nie dało się już tym uciąć i dlatego szlifierka stała się najbardziej uniwersalna. Zazwyczaj tniemy też tory górny i dolny na długość na miejscu, to całą resztę też już tym ciachamy.

Ale samo urządzenie jest rzeczywiście genialne w swej prostocie, bardzo precyzyjne i przede wszystkim bardzo tanie.

Offline Marcins

« Odpowiedź #18 dnia: 03 Listopada 2014, 19:56:31 czas Polski »
Myślałem że owalne drążki to przeszłość . Ja tory ciacham ukosnica i listwy przymykowe chociaż czasami nie chcę się jej dźwigać!

Offline konradk1k

« Odpowiedź #19 dnia: 03 Listopada 2014, 20:11:12 czas Polski »
No też się dziwie, ale jak klient chce to ma. Jak to mówią klient nasz Pan.

Rączki przymykowe też ciacham ukośnicą, bo drzwi zawozimy zawsze okute. Ale jak bym miał ją wlec do klienta to bym zwariował (waży pewnie ze 30kg). Dlatego flexik lepszy. :)