Witam
Na imię mam Łukasz. Na co dzień jestem web developerem i grafikiem, tzw frontend'owcem. Czyli staram się aby to co powstanie pod palcami programistów, jako tako wyglądało w przeglądarce ;-)
Majsterkowanie (w tym stolarstwo) od zawsze mnie interesowało, zaczęło się chyba od lego technic w wieku 5 lat. Warsztatu nie mam, ale kończymy prace związane z domem i w okół niego, więc czas zacząć powoli kompletować sprzęt. Pierwszy zakup już jest, piła Kataba (prezent od żony). W najbliższym roku będę chciał powiększyć warsztat o kolejne narzędzia.
Na wiosnę/lato planuję budowę 2ch nowych obiektów koło domu, wiaty i pomieszczenia gospodarczego (które będzie moim warsztatem - 25m2), więc jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, w przyszłym roku będzie sporo pracy z drewnem.
Moje dotychczasowe prace z drewnem to taras z modrzewia (wiosna 2014), huśtawka i buda dla psa (ale to raczej "wkrętarstwo" niż stolarstwo).
Forum na razie czytam i pewnie jeszcze przez jakiś czas tak zostanie, ale gdy będę już miał jakąś praktyczną widzę, będę chętnie się nią dzielił.
Jeśli ktoś ma pytania z branży IT, to śmiało można pisać na PW.
Pozdrawiam