Witam.
Jako że dostałem od żony na imieniny takowe radio, postanowiłem zrobić mini recenzje na jego temat.
Ogólnie długo szukałem jakiegoś małego radia, które zmieści się przy okazji w skrzynce a nie będzie trzeba jeszcze jego specjalnie wlec do klienta (tak jak np.: Makita Bmr 103B).
Samo radyjko bardzo fajnie wykonane, bodajże całe z ABS. Ilość przycisków w sam raz; zapamiętane 5 stacji, głośność +-, strojenie i pokrętło do strojenia "ręcznego". Ekran podświetlany na niebiesko, wejście AUX oraz wyjście na słuchawki.
Zasilane jest bateriami 10,8V, na jednej baterii na max głośności podobno na wytrzymać 2h (bateria ładuje się ok 20min, wiec nie jest źle).
Fajnym dodatkiem jest też zapinany uchwyt, dzięki któremu możemy powiesić radio na czymkolwiek lub przypiąć do paska przy pracy np. na rusztowaniu czy dachu.
Ogólnie nie jest dostępne w oficjalnej dystrybucji solo, można je kupić jedynie w pakiecie z jakimiś sprzętami.
Żonie udało się jednak znaleźć na allegro i to od dystrybutora Makity.
Sorki za słabe zdjęcia, ale pożyczyłem aparat bratu.

Rozkładany uchwyt

Z rozłożoną anteną, ale nie ma koniczności rozkładania jej bo przy złożonej też odbiera

Pokrętło do strojenia ręcznego

Przyciski pamięci stacji oraz włącznik

Strojenie automatyczne i regulacja głośności +-

Regulacja głośniści od 1 o 26 - radio gra naprawde głośno i dość czysto

Wymiary: 165x70mm

I największy dla mnie plus - mieści się do każdej skrzynki (na zdjęciu w najniższej skrzynce makity)
Pozdrawiam