23 Kwietnia 2026, 08:56:32 czas Polski

Ankieta

Czy taka aplikacja jest przydatna? Czy będziesz ją używał?

Tak. Będę używał na pewno się przyda.
Tak. Czasami może się przydać
Tak. Przyda się sporadycznie ale mniej od kalkulatora...
Nie nie będę używał
Beznadziejna po co to komu... :)
Nie mam urządzenia z ANDROIDEM

Autor Wątek: [ANDROID] StolKal - program dla stolarzy  (Przeczytany 56960 razy)

Offline SpecPiotr

Odp: [ANDROID] StolKal - program dla stolarzy
« Odpowiedź #60 dnia: 22 Września 2015, 16:40:31 czas Polski »
A to wybacz. Myslalem, ze "stale" wymiary wrzyciles na slale.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Samo sie nie zrobi ale mogłoby sie samo wnosić.

Offline mitek

« Odpowiedź #61 dnia: 22 Września 2015, 16:44:10 czas Polski »
Niema LIPY  :P

Offline jurd

« Odpowiedź #62 dnia: 22 Września 2015, 22:11:42 czas Polski »
Cześć, czy planujesz również wersję na Windows Phone? Aktualnie mam 2 padnięte tablety z Androidem i mogę twoją apkę uruchomić tylko w jakimś emulatorze ale ostatnia wersja, którą posiadam to z grudnia zeszłego roku. Można to gdzieś pobrać poza google store?

Pozdrawiam
jurand

Offline mitek

« Odpowiedź #63 dnia: 23 Września 2015, 07:38:34 czas Polski »
Zainstaluj http://www.bluestacks.com/ jest pod windowsa i tam możesz normalnie uruchomić konto google i ściągnąć najnowszą wersje programu.

Nie przewiduje dla windows ani dla appla zwyczajnie najprościej pisze mi się to właśnie dla androida w prostej aplikacji app inventor a pozostali nie udostępniają czegoś takiego... pomijając problem testowania z powodu braku urządzeń na innych systemach.

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #64 dnia: 23 Września 2015, 12:01:14 czas Polski »
Dzisiaj i ja zainstalowałem ten program i dla pomysłodawcy i Stwórcy tego dzieła ode mnie lecą gromkie brawa. Świetna aplikacja która w bardzo jasny sposób ułatwia pracę. Jeszcze raz gratuluje!
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Offline mitek

« Odpowiedź #65 dnia: 23 Września 2015, 13:40:09 czas Polski »
Dziękuje :)
Do usług :)

Offline mitek

« Odpowiedź #66 dnia: 19 Lutego 2016, 21:22:42 czas Polski »
Dodałem kalkulator pomagający obliczać przestrzenie między półkami. Przydatne przy np robieniu szablonu do wierceń kołeczków pod półki.

(będzie dostępny na serwerze w ciągu kilku godzin od pory wystawienia tej wiadomości)

Offline Henry

« Odpowiedź #67 dnia: 19 Lutego 2016, 21:34:41 czas Polski »
O! Fajna opcja - dzięki :)

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 19 Lutego 2016, 21:38:11 czas Polski »
Świetna opcja :-)

Offline Konrad94

« Odpowiedź #69 dnia: 20 Lutego 2016, 08:28:34 czas Polski »
To extra program , mi brakuje tam szafki z wieńcem od spodu, a nie boki do ziemi(to przeszkadza przy wym. półek), opcji przegród w takiej szafce , co mogło by służyć również do wym. szaf. aha i niema szafki wiszącej z felcami z tyłu na plecy, ale to już da się obejść ;) 

Mitek , nie myślałeś o programie do kalkulacji wycen.  np. kuchnia -> Ustawiamy sobie kilka szafek w bibliotece (te ziemne i wiszące,z prowadnicami), wybieramy ilość szafek , program oblicza m2 płyty , dodaje m2 mdf na fronty i ilośc zawiasów, prowadnic.możliwośc dodania czasu w jakim to wykonamy i ceny za 1h pracy.
Bibliotekę cenników okuć mogła by ustalać jakaś firma nimi handlująca w zamian za mini baner,  aktualizować ją co jakiś czas.
Ja wolę być ostatni, zamiast zostać na przedzie,
przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie.

Offline mitek

« Odpowiedź #70 dnia: 20 Lutego 2016, 09:10:04 czas Polski »
Myślałem myślałem... ale to zwyczajnie za wiele dla mnie :) pisze to wieczorami w wolnym czasie którego jest wybitnie mało. Banerow nie chce umieszczać chyba że będą to moje  8)
Niemniej gdzieś to tam wisi w mojej głowie :)

Co do szafek z wieńcem dolnym szerokości szafki może coś dodam choć osobiście tak nie robię mebli ...
Co do szafek z bokami do podłogi to :Teraz możesz też ustawić wysokość cokolika na 0 i wtedy masz szafki na nóżkach do zabudowy np kuchennej...
Co do szafek wiszących z felcem przegladnij ustawienia ... możesz tam zmienić głębokość osadzenia pleców oraz wybrać rodzaj wieńca górnego... chyba nic więcej w konstrukcji szafki górnej nie wymyślisz

Offline mitek

« Odpowiedź #71 dnia: 03 Kwietnia 2016, 20:14:09 czas Polski »
Walczę już długo z elementem który można zobaczyć na fotce...

Teraz pytanie :
Czy gdy mamy listę szafek na takiej liście lepiej będzie dać możliwość edycji każdego elementu (formacji) z listy oddzielnie w formie powiedzmy tekstowej czy może zwyczajnie z poziomu listy szafek skakać ponownie do znanego już edytora szafek...

mily68

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: 03 Kwietnia 2016, 23:11:01 czas Polski »
A u mnie na Androidzie jak próbuję "zrobić" szafkę z szufladami ciągle każe mi wybierać model okuć (ich wybieranie z listy nic nie daje - program jakby nie zauważał, że właśnie to robię).
Odinstalowywałem i instalowałem powtórnie niestety bez zmian :(

Offline mitek

« Odpowiedź #73 dnia: 03 Kwietnia 2016, 23:31:09 czas Polski »
Gdy wybierzesz ojciec działa to tylko do czasu gdy jesteś w zakładce gdy wyjdziesz do menu szuflada zostaje zapomniana... cała reszta ustawień nie znika. Na razie nie chcę tego zmienić przedewszystkim dla tego by pamiętać o zmianie zawsze.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: 03 Kwietnia 2016, 23:51:20 czas Polski »
Jestem w "Szafki z szufladami", u góry mam belkę "Wybierz model okucia", wybieram model okucia (np. "BLUM - TANDEMBOX") - belka nie zmienia się - nadal ma napis "Wybierz model okucia", formatki nie rozpisują się na dole :(
Tak samo jest w module "Szafa z drzwiami przesuwnymi - wybór rodzaju okucia szafy i szuflady nie generuje niczego, formatki nie rozpisują się na dole...