W ubiegłym sezonie w związku z zapotrzebowaniem na ławki oraz chęcią wykonania czegoś do ogrodu wykonałem kilka sztuk ławek, których zdjęcia znajdują się poniżej.

Chwilę po przyniesieniu ich z warsztatu otrzymałem pytanie "A gdzie są oparcia?"
No i tym oto sposobem mam co robić w tym roku. W planach jest wykonanie ławek z oparciem

Mam nadzieję, że temat ten będzie kontynuowany jako realizacja krok po kroku (z powodu wiecznego braku czasu pewnie trochę to potrwa), a póki co spróbowałem zrobić mały projekt. Ogólny widok planowanej ławki na poniższym obrazku.

Szerokość ławki 1500mm, wysokość siedziska 450mm, głębokość siedziska 510mm wysokość oparcia 450mm, kąt oparcia 10 stopni (nie wiem czy nie za mało?), wysokość podłokietników 220mm.
Ławka ma być wykonana z dębiny lub z sosny (w zależności od funduszy). Wszystkie połączenia elementów mają być wykonane jako nierozłączne klejone z czopami prostymi.
I tutaj wielka prośba do Was czy widzicie w projekcie jakieś problemy? Czy coś zrobilibyście inaczej? Wszystkie uwagi mile widziane.