Wiem, że na tym forum są zarówno profesjonaliści jak i majsterkowicze. Opinia jednych i drugich bardzo będzie dla mnie pomocna.
Jestem studentem Mechaniki i Budowy Maszyn na Politechnice Warszawskiej. Od najmłodszych lat zbierałem wiedzę, doświadczenie i narzędzia do obróbki drewna i metalu. Zamiast skupić się na codziennych i przyziemnych sprawach ciągle coś projektuje i konstruuje.
Przyszedł czas na realizację marzeń i wejście w prawdziwy biznes.
Pierwszą w pełni profesjonalną maszyną będzie wiertarka CNC. Takich maszyn na rynku jest bardzo mało i kosztują "zaledwie" 100 000 zł. A na chwilę obecną wiercenie zajmuje strasznie dużo czasu bo do zawiasów jest jedna maszyna (4-10 tyś zł), a do rzędu otworów (fi5, 6, 8 mm) inna jeszcze droższa.
Badam rynek od roku i wielu stolarzy mówi, że jeśli była by na rynku taka maszyna - prosta w obsłudze i tania to biorą ją od ręki.
Mam już cały zarys konstrukcji i rozwiązań, ale bardzo chciałbym się dowiedzieć jaka jest Wasza wizja takiej maszyny i co chcielibyście żeby taka maszyna miała.
Mam prośbę, nie szukajcie zdjęć takiej maszyny w internecie, chciałbym by wasze pomysły wychodziły w 100% z Waszej wyobraźni. Dzięki temu pomysły i sugestie będą innowacyjne.
I uprzedzam pytania o to czy wiem o czym mówię. Tak mam wiedzę i możliwości by zbudować taką maszynę.