26 Czerwca 2026, 01:42:29 czas Polski

Autor Wątek: Wiatrak ogrodowy  (Przeczytany 2635 razy)

Offline marcinzx4r

Wiatrak ogrodowy
« dnia: 12 Stycznia 2015, 20:38:52 czas Polski »
Na prośbę Sylwka wrzucam kilka zdjęć z mojego wiatrak niestety nie mam zdjęć z jego realizacji  ale jeśli ktoś chciał by taki wykonać to proszę pytać postaram się wytłumaczyć dokładniej jak go zrobiłem, jest to mój pierwszy wiatrak więc jak by ktoś miał jakiś fajniejszy pomysł na jego wykonanie to proszę się nimi podzielić następny może będzie ładniejszy :)

kozio

• Gość
Odp: Wiatrak ogrodowy
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Stycznia 2015, 20:45:10 czas Polski »
Jeśli faktycznie wykonałeś go sam to spędziłeś przy nim wiele godzin bo wygląda bardzo starannie.
Pozdrawiam i jeśli masz jeszcze takie cudeńka to chętnie obejrzymy, pisałeś też o meblach ogrodowych...

Offline marcinzx4r

« Odpowiedź #2 dnia: 12 Stycznia 2015, 21:15:35 czas Polski »
przy wiatraku było trochę roboty kilka dobrych wieczorów spędziłem przy realizacji, większość rzeczy  robimy  razem z tatą on tak samo jak i ja uczy się wykonywać podglądając w internecie jak są robione takie meble ale wiatrak udało mi się wykonać samemu. Wrzucam kilka zdjęć wykonanych  wyrobów przez nas. 

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Stycznia 2015, 21:19:16 czas Polski »
Marcin, fajne te Twoje wyroby, tylko prezentuj je w dziale "Galeria", tutaj jest "krok po kroku", tak aby skorzystali inni.

Offline marcinzx4r

« Odpowiedź #4 dnia: 12 Stycznia 2015, 21:26:07 czas Polski »
OK jak będę miał następne zdjęcia to umieszczę je w galerii jestem tu dopiero od wczoraj jeszcze nie ogarnąłem do końca tego forum

Offline robson

« Odpowiedź #5 dnia: 12 Stycznia 2015, 21:58:58 czas Polski »
Mnie podoba się  najbardziej wiatrak  :)  czy skrzydła się obracają na wietrze ?

Offline marcinzx4r

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Stycznia 2015, 22:16:28 czas Polski »
Ostatnio mocno wieje więc więc skrzydła się obracają ma zrobioną całą kopułę obracaną  obraca się  do kierunku wiatru  z dołu w kółko miałem jeszcze dorobić taki balkonik ładniej by wyglądał ale na razie zabrakło czasu :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #7 dnia: 12 Stycznia 2015, 22:49:45 czas Polski »
Skoro skrzydła(łopaty) się obracają i obraca się do kierunku wiatru to może jakąś prądnicę zamontować :)