14 Czerwca 2026, 02:37:43 czas Polski

Ankieta

Opcja plus/minus za wpisy...

zostaje
usuwamy

Autor Wątek: Plus i minus to jedyne co widzę... lalala ;)  (Przeczytany 16552 razy)

Offline krzyś48

Odp: Plus i minus to jedyne co widzę... lalala ;)
« Odpowiedź #90 dnia: 16 Stycznia 2015, 19:51:13 czas Polski »
Powinniśmy mieć taki Hyde Park  czyli u nas nie powinno się obrażać "stolarstwa"   . Zawsze takie miejsce łagodzi obyczaje, upuszcza złym demonom krwi, stają się przez to spokojniejsi.

O to koledze chodzi?
http://forum.domidrewno.pl/hyde-park-did/
Jakieś 1000 użytkowników z hakiem temu postanowiłem zapisać do tego fajnego forum i życzę sobie i innym żeby takim pozostało.Jest to pomysł Jarka którego wspierali i tworzyli uprzejmi koledzy ,wszelkie burze,a jak pamiętam nie było ich wiele gaszono w zarodku,tak że moderatorzy nie mieli za wiele pracy.I dlatego to użytkownicy powinni dostosować się do DiD a nie odwrotnie.I odpowiadając koledze"Czy ilość postów to wiarygodne kryterium ?
Czy ilość to jakość ?"w moim przypadku stanowczo NIE!!! nie jestem stolarzem :(  ale czy to mnie dyskwalifikuje żeby tu być?
Pozdrawiam :)

a13

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 16 Stycznia 2015, 20:16:24 czas Polski »
I dlatego to użytkownicy powinni dostosować się do DiD a nie odwrotnie
amigorg wychodzi na to, że system dobry, tylko ludzie, to słabe ogniwo 

Popieram. Wypowiedziałem się bardzo nieprecyzyjnie.
Poza tym wykazałem się zupełnym brakiem zainteresowania forum, roszcząc sobie pretensje do wymądrzania się.
Przepraszam.
Ilość to nie jakość -nadal tak uważam  >:(

Offline krzyś48

« Odpowiedź #92 dnia: 16 Stycznia 2015, 20:22:58 czas Polski »
Ja też ;)

Offline sebacmielow

« Odpowiedź #93 dnia: 16 Stycznia 2015, 20:47:34 czas Polski »

Ilość to nie jakość -nadal tak uważam  >:(
Małe sprostowanie, ilość postów to nie jakość, czym innym były plusiki reputacji, nie były rozdawane za ,,free".

Mleko się rozlało nie ma co płakać  :) Plusy, minusy zlikwidowane w demokratycznych wyborach, ciągniemy dalej  8) Będzie dobrze.
Gdzie tu demokracja, oficjalnie wyników ciągle brak  :P  ;D

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #94 dnia: 16 Stycznia 2015, 20:48:10 czas Polski »
O mamo... ale czytania ;) na długie zimowe wieczory ;) Postaram się przez weekend to ogarnąć ;)
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline krzyś48

« Odpowiedź #95 dnia: 16 Stycznia 2015, 20:54:46 czas Polski »
"Robim co możem" :P

a13

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:00:13 czas Polski »
O mamo... ale czytania ;) na długie zimowe wieczory ;) Postaram się przez weekend to ogarnąć ;)
Współczuję, wykluło się coś co jest ciężkie  do ogarnięcia.
JarekO masz problem, nastąpił punkt przekroczenia.
Jesteś,  zapewne, na innych forach. Masz punkt krytyczny.
Decyduj, jak dyktator, gdzie pójdzie Twoje dziecko, czyli forum. 
Powodzenia

Offline krzyś48

« Odpowiedź #97 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:09:51 czas Polski »
Widzę że kolega trochę przewrażliwiony :D to nie znaczy że musi stresować  Jarka :P
"Nie takie rzeczy ze szwagrem po piiiii...  się robiło" 8)
A w ostateczności zrobi pstryk i nas nie ma :-\
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2015, 21:12:03 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

Offline savifoto

« Odpowiedź #98 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:26:15 czas Polski »
mam nadzieje że nie zrobi pstryk i po nas
za duzo uzytecznej wiedzy by przepadło
i szkoda takiego fajnego forum :)
nie ma rzeczy niemożliwych sa tylko trudne rozwiązania

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:37:55 czas Polski »
Napisałem tak w innym temacie , którego  Jarek  zakończył
...........
Co do    minusów   to : z prawej strony jest coś takiego jak      " zgłoś do  moderatora "    wiec  zgłaszam , że kolega zasługuje na   " - "     bo nie pomógł czy ble...ble....i  moderator decyduje .......

A tak na marginesie ,  nie miał by za dużo z tym roboty .  iIu  w końcu pisało by do niego  ,  jeśli   nie było by  to anonimowe

druga sprawa , jak czuje sie  Rysiek jeśli padają słowa " ilość postów to nie  jakość "

Offline sebacmielow

« Odpowiedź #100 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:52:02 czas Polski »
I tu z góry przepraszam Rysia jak i wielu innych kolegów, źle się wyraziłem, chodziło mi o to że ilość postów nie jest wyznacznikiem ich jakości.
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2015, 21:56:12 czas Polski wysłana przez sebacmielow »

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Stycznia 2015, 21:54:07 czas Polski »
Dodaj słowo... czasami ....i będzie OK ;)

Offline velsyster

« Odpowiedź #102 dnia: 20 Stycznia 2015, 20:55:21 czas Polski »
Hej,

Nie zgodzę się ze zdaniem naczelnego, że punkty to są dobre tylko tam gdzie coś dają (padł przykład elektrody), a wartościowych autorów łatwo poznać.
Rozumiem, że jesteś szefem i Twoje zdanie jest najważniejsze, ale mam nadzieję, że jesteś dobrym szefem i potrafisz wysłuchać.

Jestem za przywróceniem plusów i minusów, ale lekko podrasowanych. Nie potrzebujemy tutaj jakiś wodotrysków. Bardzo dobrze sprawdza się system plusów i minusów z wymogiem wpisania komentarza. Działa zwykle to tak, że dodając plus trzeba wpisać komentarz, do komentarza automatycznie dodawany jest link do wpisu którego plus-minus dotyczył.

Szansa że ilość minusów od czapy drastycznie spadnie jest bardzo duża. A działanie minusów motywujące do poprawy zachowania będzie lepsze. Bo przecież co z tego jak ktoś dostanie 10 minusów bo pisze w co drugim temacie dwu-trzy zdaniowce, jak nie będzie wiedział, za co dostał te minusy. A według mnie do tego te minusy są tu potrzebne, żeby nie zaśmiecając wątku mieć możliwość wystawieniu komuś motywatora.
Z przykrością stwierdzam, że moderatorów jest za mało jak na ilość czasu którą mogą poświęcić na forum i w ostatnim czasie wysypało się trochę papierków których nie ma kto posprzątać. Pamiętajcie, jak będzie "przyzwolenie" do śmiecenia, to utoniemy pod śmieciami. Skupiska ludzkie tak mają, że nie śmiecą, dopóki ktoś pierwszy nie rzuci śmiecia.

Drugą sprawa są plusy. Jak widać są potrzebne i ich otrzymywanie niektórym sprawia przyjemność (niech pierwszy rzuci kamieniem ten który nie lubi być doceniany). Ważniejsze jednak są dla osób które zaczynają przygodę z forum, a dość często też ze stolarstwem. Ja wchodząc na nowe forum i czytając pierwsze wpisy przyglądam się reputacji. W szczególności jeśli trafiam na forum szukając opinii.
Z natury nie wierzę postom które są chaotyczne z wyglądu, ale jeśli obok widzę +40/-1 to znaczy że mimo chaotycznego pisania czymś ten ktoś zasłużył więc może powinienem wziąć pod uwagę jego opinię.

Tak więc to mój głos do puli - przywróćmy punktację.

ps. trochę na tych tam serwerach, phpach znam i mogę coś pomóc technicznie jeśli będzie potrzeba.

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #103 dnia: 20 Stycznia 2015, 21:10:37 czas Polski »
velsyster masz jakąś manię pisania referatów ?
Jeszcze nic nie wniosłeś na forum, a wymagań i uwag masz co nie miara.
Na razie to wygląda tak, że założyłeś konto tylko po to, aby zarządzać forum ?
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: 20 Stycznia 2015, 23:20:20 czas Polski »
Paweł w sumie Sylwek ma sporo racji, po co tak ostro? Daj facetowi szansę. To, że jest z nami od niedawna jeszcze nic nie znaczy.