23 Czerwca 2026, 05:17:48 czas Polski

Ankieta

Opcja plus/minus za wpisy...

zostaje
usuwamy

Autor Wątek: Plus i minus to jedyne co widzę... lalala ;)  (Przeczytany 16614 razy)

Offline krzyś48

Odp: Plus i minus to jedyne co widzę... lalala ;)
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:26:49 czas Polski »
To może jak ktoś pisał dać "gorącego" gwoździa :) 

Klo

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:28:38 czas Polski »
Proponuję młotek. ;D

Offline krzyś48

« Odpowiedź #32 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:33:14 czas Polski »
No tak młotek lepszy ;D   nie źle brzmi "ty młotku" :P

Offline Keleven

• Sr. Member
  • Ocena +8/-0
  • Bądź sobą. Wszyscy inni są już zajęci.
  • View Gallery
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:36:47 czas Polski »
Można również udostępnić opcję dawania minusów tylko dla tych osób które mają np. minimum 50 plusów. Wtedy wiadomo że osoba taka o dobrej reputacji nie będzie rozdawać minusów bez powodu..

To rozwiązanie podoba mi się najbardziej. :)

Daliście już tyle przykładów i rozwiązań, że chyba nie ma co dalej wymyślać i bić piany, może skupmy się nad wyborem z tego co zostało napisane, bo jak każdy zacznie dawać swoje pomysły to będziemy stać w miejscu ;)
Pozdrowienia z Syreniego Grodu

Offline Karol Kolanowski - KK Make

• Sr. Member
  • Ocena +11/-4
  • Keep on keeping on!
  • View Gallery
    • Moja strona na YouTube
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:36:54 czas Polski »
To może centymetry w miarce a jak ktoś uzbiera 100 to ma metrówke

Pozdrawiam
Karol

Lepiej coś zrobić a potem żałować, niż żałować, że się czegoś nie zrobiło!

Offline Karol Kolanowski - KK Make

• Sr. Member
  • Ocena +11/-4
  • Keep on keeping on!
  • View Gallery
    • Moja strona na YouTube
« Odpowiedź #35 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:38:14 czas Polski »
Ale ankieta na górze mówi jasno zostawiamy czy usuwamy, czy inne opcje w ogóle wchodzą w grę?

Pozdrawiam
Karol

Lepiej coś zrobić a potem żałować, niż żałować, że się czegoś nie zrobiło!

Offline Szczepan

• Hero Member
  • Ocena +44/-0
  • ARS LONGA VITA BREVIS
  • View Gallery
    • Snycerstwo
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Stycznia 2015, 19:52:57 czas Polski »
Ktoś już wcześniej wspomniał, że forum powinno być wolne od polityki, religi, itd. Zgadzam się z tym w 100%
Każdy ma swoje poglądy, wartości, zasady.
To co łączy członków tego forum, to pasja do drewna, narzędzi, itd. Wszystko co poza tym, może nas dzielić. Stąd zapewne część tych minusów Panowie i Panie.
Jeśli jest wątek np. o tokarce, a za chwilę ktoś pisze offtop ze swoim stanowiskiem na temat niezwiązany z wątkiem?
Tyle się pisze żeby nie robić offtopów. Nawet Jarek baner na forum weksponował na górze. Jak krew w piach.
I te "puste wiadomości". Pada pytanie, po czym jest 3 odpowiedzi, następnie 5 postów z uśmiechami i żartami po jednym zdaniu.
Ktoś napiszę: "Nie wolno żartować?". Dobra, żartujmy. Ale skoro z żartem podchodzimy do wątków, tematów. To dlaczego tyle powagi o jakieś minusy czy plusy?
Jak dla mnie prosta sprawa. Niech każdy wypowiada się na tematy, które zna przynajmniej w stopniu podstawowym. Niech padają pytania i odpowiedzi. Jest shoutbox, jest hydepark. Czego chcieć więcej? Nie wnośmy piasku z piaskownicy na warsztat.
Według mnie, większość tych minusów leci za offtopy i "puste wiadomości". Do tego dochodzi jeszcze komflikt poglądów, i sytuacja jest jaką widać.
Może nie powinienem tego robić, ale w sumie wszyscy widzą jaki mam stosunek +/-. Dlaczego tak jest?
Nie wiem, mogę jedynie przypuszczać. Nie robię offtopów, nie daję "pustych wiadomości", nie prowadzę dyskusji niezwiązanych z forum. Wypowiadam się w tematach, które poznałem albo chcę poznać zadając pytanie.
A że tą wiadomością poruszam już kwestię odbiegającą od tematu forum, to prawdopodobnie dostanę minusa za moje stanowisko. I tak to właśnie działa ;)

Offline Morświn

« Odpowiedź #37 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:06:26 czas Polski »
I te "puste wiadomości". Pada pytanie, po czym jest 3 odpowiedzi, następnie 5 postów z uśmiechami i żartami po jednym zdaniu.

Nie ukrywam że to denerwuje mnie najbardziej :)
Albo jak ktoś napisze wiadomość po czym woli napisać 6 kolejnych po jednym zdaniu bo po co edytować...

a13

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:30:49 czas Polski »
Może to i racja ... ?
Mam 13 "-"   :'(
3 za ten wątek - miałem pomysł  >:(
3 za owsiaka - nie krytykowałem nie popierałem  :-[.
[[[
I te "puste wiadomości".
]]]]
A co do wiadomości, to chyba większość pisze tzw. krótkie "cześć pozdrawiam", "Super ładnie zrobiłeś", "Masz tutaj link "zygzag" "
Na pewno z ilości nie wynika jakość i wartość, ale jak w każdej grupie takie posty też mają sens, utrzymują jedność, jest milej no i osoby piszące też piszą takie a nie inne bo też piszą i dla siebie, im też jest milej, wzmacniają grupę.
Tak , że nie można deprecjonować jak ktoś ma kilkaset krótkich odpowiedzi, skoro je pisze to i jemu jest poprzez to lepiej , nawiązuje kontakt z grupą. Jest otwarty etc.
Pewne są bardzo długie, opisowe i bardzo pomocne z kilku skorzystałem i bardzo mi ich autorzy pomogli w wyborze.
===============
Człowiek całe życie poznaje psychikę innych i zawsze jest zdziwiony zachowaniem i brakiem poszanowania różnorodności przez
część osób.

Offline Morświn

« Odpowiedź #39 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:39:51 czas Polski »
Może to i racja ... ?
Mam 13 "-"   :'(
3 za ten wątek - miałem pomysł  >:(
3 za owsiaka - nie krytykowałem nie popierałem  :-[

Tak z ciekawości skąd wiesz za co masz minusy?W sensie za który wątek?
Ja nic takiego sprawdzić nie mogę.No bo przecież ktoś może przeczytać twojego posta z przed roku i coś mu się nie spodoba i wystawi minusa. No chyba że się domyślasz tylko.

Co do braku poszanowania różnorodności... nie wiem czy można tym nazwać to że nie podoba mi się setka nie wnoszących nic wiadomości w jakimś dziale, no ale każdy może odbierać to inaczej.

Pozdrawiam Adrian.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:53:07 czas Polski »
dziękuję za te 15 minusów które dostałem

Ja dostałem tylko 9 z tego tematu o WOŚP :D
i tu zagadka... czego on nam zazdrości?
poglądów czy wyobraźni :D

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #41 dnia: 14 Stycznia 2015, 20:57:25 czas Polski »
Ja do momentu ukazania się tematu o WOŚP nie miałem żadnego minusa teraz mam 34 i co godzinę przybywa mi jeden  :)
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline savifoto

« Odpowiedź #42 dnia: 14 Stycznia 2015, 21:07:21 czas Polski »
tak sobie mysle ze im bardziej bedziemy drążyć temat i narzekac na minusy tak jak ja to robiłem tym bardziej bedzie sie cieszył i nakręcał ten trol który sobie z dawania minusów i wkurzania urzytkowników zrobił zabawe
nie ma rzeczy niemożliwych sa tylko trudne rozwiązania

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 14 Stycznia 2015, 21:11:38 czas Polski »
do momentu ukazania się tematu o WOŚP

chłopaki przepraszam, bo to przez mój temat macie te minusy ;) :):):)

a13

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Stycznia 2015, 21:12:09 czas Polski »
Tak z ciekawości skąd wiesz za co masz minusy?W sensie za który wątek?

W tym wątku startowałem z 10 minusami, zobacz moje odpowiedzi.
Nie sądzę by były krytyczne, konfliktowe może zbyt konkretne  tutaj dostałem 3 minusy.

Wątek o  (piszę z dużej litery) Panu Owsiaku, startowałem z 7 minusami  zakończyłem na 10 - nie wyraziłem się źle o Panu Owsiaku ale też nie wyraziłem się o nim dobrze. Chciałem pomóc wspólnie jako DiD ale bez tejże fundacji.
Zauważcie że ogólnie nie można mieć swojego zdania o 2 polskich fundacjach, nie piszę jakich ale stojących po 2 różnych stronach.
Wydaje mi się iż zbyt otwarcie, jak na nasze forum, wyrażam swoje zdanie, podaję rozwiązanie, deklaruję udział.
Chyba w naszej grupie to się nie podoba.
3 minusy dostałem, zresztą  słusznie,  ponieważ wszedłem w niepotrzebną dyskusję i to nie na temat,
a pierwsze 4 nie wiem za co.  Jestem na forum od sierpnia 2014, czyli nikt mnie nie ściga za przeszłość.
A swoją drogą, jak łatwo nas (ludzi) napuścić jednego na drugiego, tu naciskasz i tam masz wynik, jesteśmy łatwo sterowalni.
""""
ja do momentu ukazania się tematu o WOŚP nie miałem żadnego minusa teraz mam 34 i co godzinę przybywa mi jeden  :) Paweł 46
"""
I tutaj admin będzie miał idealne pole do sprawdzenie, statystycznego, kto to pisze, czy nowy celowo założony użytkownik ?
Czy długoletni ?  Może być ktoś ktoś z forum ale na innym nicku. Osobom z zewnątrz nie chciałoby się grzebać i oglądać nasze posty.  A swoja drogą nam się to należy !!!  ;D
Zobaczcie, czy osoby o dużej ilości "+" wchodzą w jakiekolwiek dyskusje (poza merytorycznymi) i mówią co myślą na inne tematy, poza merytorycznymi, dotyczącymi forum. Nie.
Ale tego trola dzięki nam sprawdzi admin i nasz wątek ma dzięki niemu/nim duży sens. Tutaj się ujawnił, a na forum może raz kliknąć tu raz, tam raz i siać minusy dookoła.  Ale ja już kończę, trol i tak będzie jak to zwykły bot z wyzanczonym celem śledził wybrane osoby i tak stawiał minusy, taka natura troli.