Witam,
Już od 2012 r posiadam wkrętarkę akumulatorową Einhell RT-CD 10,8 Li. Jest to mała wiertarko-wkrętarka która jest bardzo podręczna, łatwo dopasowuje się do ręki i jest dobrze wyważona. Długo się nad ty zakupem nie zastanawiałem a tak na prawdę, to wszedłem do sklepu i wybrałem akurat tą dlatego, że zaciekawił mnie akumulator. Była to decyzja spontaniczna lecz udana. Pracowałem nią między innymi do przykręcania listew, wiercenia w drzewie, wkręcania wkrętów, wiercenia w metalu, przykręcaniu GK do konstrukcji metalowej, mieszałem nią rożne farby i szpachle. Pomagała mi podczas budowy wiaty i wielu innych prac których nie mogę sobie przypomnieć. Jedno wiem, to jest wkrętarka godna polecenia dla hobbisty, który nie pracuje nią non stop. Sprawdza się też podczas skręcania mebli, ze względu na jej małe gabaryty. Lecz nie jest to zabawka. Bez problemu wkręca wkręty 100, 120 w drewno bez wcześniejszego nawiercania. Producent podaje że w obudowie znajduje się uchwyt na bity ale ja go nie znalazłem, i z niego nie korzystałem. Obudowa jest bardzo wytrzymała.Już nie raz ja testowałem

Jedną rzecz jaką mogę wam doradzić to pamiętajcie aby przez okres zimy trzymać ją w ciepłym pomieszczeniu wtedy bateria posłuży nam długo.
Teraz czas na jej słabe strony:
-oświetlenie led nie oświetla pola pracy (lecz jest bardzo mocne)
-walizka jest wykonana z słabego plastiku
-w zestawie ma tylko 1 baterie
-mały uchwyt wiertarski
Jednak jak na takie maleństwo spełnia moje oczekiwania w 100%
Dane techniczne:
Akumulator (V/mAh): 10,8 / 1300
Liczba obrotów (min-1) 1 bieg: 0-300
Liczba obrotów (min-1) 2 bieg: 0-1050
Rodzaj akumulatora: litowo-jonowy
Czas ładowania (h): 1
Moment obrotowy: 17+1
Moment obrotowy (Nm): 25
Uchwyt wiertarski (mm): 10
Wymiary opakowania (mm): 330x265x95
Waga netto (kg): 1,0
Waga brutto (kg): 2,6
Funkcje i wyposażenie:
Wskaźnik naładowania akumulatora: tak
Regulacja obrotów: tak
Przełącznik obrotów prawo/lewo: tak
Uchwyt wiertarski: szybkomocujący
Metalowa głowica: tak
Ilość akumulatorów: 1
Lampka LED: tak
Blokada wrzeciona: automatyczna
Uchwyt na bity w obudowie: tak
Inne: szybkie zatrzymanie, solidna metalowa przekładnia, walizka do transportu i przechowywania
Wyposażenie: ładowarka, zasilacz
cena 250zł
Jeśli czegoś nie dopisałem to dopisze w komentarzu