23 Czerwca 2026, 12:40:25 czas Polski

Autor Wątek: Stolik pod frezarke  (Przeczytany 4913 razy)

Offline Jake28

Stolik pod frezarke
« dnia: 17 Stycznia 2015, 20:44:21 czas Polski »
Nie jest to może super extra wykonanie ale po małych próbach działa i to najważniejsze . Rama wykonana z profili L i rurek 3/4 cala. Nogi wzmocnione drutem żebrowanym 8 mm. Blat płyta wiórowa wyfrezowana na 5 mm pod płytę plexi do której przykręciłem frezarkę, mocowanie miało być  inne ale to wydaje mi się lepsze choć mocno upierdliwe :). Przewód 3x2,5 ,włącznik podwójny włożony w puszkę, gniazdko, wtyczka i to chyba by było wszystko. A zapomniałem o przykładnicy, która to chwilowo pożyczona jest z przystawki do dymy.

Offline Wojtek Ś

Odp: Stolik pod frezarke
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Stycznia 2015, 21:18:08 czas Polski »
Podstawe mogles wykonac z drewna lub z plyt i zrobic szafke mobilna :) chyba ze akurat miales mase profili ;) windy do regulacji glebokosci nie robiles?
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Offline Jake28

« Odpowiedź #2 dnia: 17 Stycznia 2015, 21:53:45 czas Polski »
Rama powstała w zasadzie bez mojej wiedzy, blat wyfrezowałem dużo wcześniej z zamysłem budowy całego stolika i pokazałem go tacie. A on jako czasowy emeryt i fan spawania pospawał a ja dopiero wieczorem po pracy zobaczyłem efekt jego wizji  :o. Winda jest tu pożądana ale nie mam na razie pomysłu jak to zrobić.  :-\

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #3 dnia: 17 Stycznia 2015, 22:03:51 czas Polski »
Nie no rama ogolnie jest spoko, nie mam zastrzeżeń bo sam na spawaniu zbytnio sie nie znam a cos tam tylko od czasu heftne :) domyslam sie ze w tej frezarce winda jest dobra ale ja myslalem cos na podobienstwo tego co zbudowal amigorg :)
A jak Ci sie pracuje ta frezarka? Powiedz cos o niej

Offline Jake28

« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2015, 22:25:56 czas Polski »
Powiem tak  jak tylko będę pewien ze podołam to na pewno zrobię coś na wzór amigorga gdyż takie cudo daje  mnóstwo możliwości wykorzystania frezów. Co do samej frezarki mam ja od niedawna i jest to moja pierwsza gornowrzecionowa wiec nie jestem kompetentna osoba do pisania jakieś recenzji. Za to mogę napisać dlaczego ja kupielm :) ma 5 lat gwarancji , 8mm 12mm tulejki, 1500 wat, ma blokadę włącznika,dobra cenę,pokrętło do regulacji wys. Dodam jeszcze, ze miałem kupić boscha pof 1400 ace

Offline Jake28

« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2015, 22:29:19 czas Polski »
Dla zainteresowanych ta frezarka i chcących pomacać to w Castoramie ja znajdziecie. A tu link http://www.castorama.pl/katalog-produktow/narz/frezarki/frezarka-jcb-1500-w.html

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #6 dnia: 17 Stycznia 2015, 22:35:09 czas Polski »
No to ja czekam na recenzje frezarki :) co do projektu amigorga to powiem ze ja jeszcze temu nie podolam bo brakuje mi sprzetu i jego umiejetnosci. Gosc jest wielki tylko ze ja teraz szukam troche latwiejszych projektow a jest ich troche w internetach :)

Offline Jake28

« Odpowiedź #7 dnia: 17 Stycznia 2015, 22:59:59 czas Polski »
Właśnie co my byśmy zrobili gdyby nie te internety :)Co do projektów to mnie czeka szafka pod umywalkę do łazienki, ale jest mała różnica zdań co do wykończenia wiec na razie postój.A Amigorg to robi nam wielka przysługę,ze jest tu na tym forum i pokazuje to co robi.

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #8 dnia: 17 Stycznia 2015, 23:13:31 czas Polski »
No akurat ja z meblami do domu sie wstrzymuje bo chce na poczatek zrobic porzadek w warsztacie :) trzeba tez zebrac potrzebne sprzety i narzedzia ale ja akurat mam w planach stolik kawowy no i statyw do telefonu zebym mial czym krecic filmy :) forum nam pomoze i my zawsze bedziemy mogli pomoc im

Offline BuziolPaint

« Odpowiedź #9 dnia: 09 Lutego 2015, 13:26:52 czas Polski »
Dobrze że podzieliłeś się z swoim stolikem ;) sam też chciałbym zbudować swój z miejscem na wyrzynarkę jak i piłę. 

mily68

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Lutego 2015, 17:18:54 czas Polski »
Co do windy to znów się powtórzę i zaproponuję swoje, sprawdzone w praktyce i chyba najprostsze rozwiązanie. Jest w mojej galerii.

Offline Jake28

« Odpowiedź #11 dnia: 21 Lutego 2015, 22:14:27 czas Polski »
Z tego co widziałem BuziolPaint  to już zbudowales swój stolik :).Mily68 dzięki za podpowiedz.

Offline BuziolPaint

« Odpowiedź #12 dnia: 21 Lutego 2015, 22:19:31 czas Polski »
Jest w trakcie haha wiecznie brakuje mi czasu ;D