02 Maja 2026, 07:04:34 czas Polski

Autor Wątek: witam  (Przeczytany 1457 razy)

Offline nythil

witam
« dnia: 20 Stycznia 2015, 04:27:46 czas Polski »
Witam! Nazywam się Robert i pochodzę z Torunia. Z zawodu jestem... programistą. Trafiłem tu po nitce do kłębka, od amerykańskich i brytyjskich mistrzów stolarki na YouTube'ie aż do polskiego kanału p. Jacka i forum DiD. Genialna inicjatywa!

Ze stolarką osobiście zetknąłem się parę miesięcy temu - natychmiast mnie wciągnęło. Zawsze praca w drewnie kojarzyła mi się z wymogiem niesamowitych zdolności artystycznych i czymś nieosiągalnym. Tymczasem, żeby zbudować coś fajnego wystarczy geometria, matematyka, trochę zmysłu inżynierskiego, precyzja i cierpliwość! Jako że na co dzień mam do czynienia z zaawansowaną technologią, w stolarce, w ramach odskoczni postawiłem sobie wyzwanie: tylko narzędzia napędzane siłą mięśni. I jak najwięcej samoróbek ;)

Offline sebacmielow

Odp: witam
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Stycznia 2015, 07:18:34 czas Polski »
Witaj.
JAREK ze swoimi filmami przyciąga rzesze nowych ,,stolarzy" a forum świetnie pomaga w rozwoju tej pasji, więc przeglądaj pytaj i prezentuj swoje prace. Powodzenia.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Stycznia 2015, 07:29:56 czas Polski »
Witaj w licznym gronie programistów, informatyków, elektroników i elektryków nawróconych (i słusznie) na stolarstwo. Są na forum działy SAM, gdzie na pewno znajdziesz wiele ciekawych konstrukcji. Są też konstrukcje całkowicie bezużyteczne, ale za to rozwijające i działające na wyobraźnie. Chyba dobrze trafiłeś. Powodzenia :)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #3 dnia: 20 Stycznia 2015, 11:46:53 czas Polski »
Prawie wszystko zostało powiedziane :)
Dlatego witam na forum i życzę powodzenia w realizacji  projektów ;)

Offline volvotime

« Odpowiedź #4 dnia: 20 Stycznia 2015, 14:44:17 czas Polski »
Witam.
Może w niedługim czasie zaprogramujesz własnoręcznie wykonaną obrabiarkę CNC do drewna :)
Powodzenia.

Offline Przemek_M

« Odpowiedź #5 dnia: 20 Stycznia 2015, 16:26:00 czas Polski »
Witam serdecznie jako nowy użytkownik forum  :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Stycznia 2015, 17:00:43 czas Polski »
Jarek Przyciąga a potem zostawia ich nam.
Witamy