19 Kwietnia 2026, 00:51:31 czas Polski

Autor Wątek: Lampy kinkietowe - minimalistyczne  (Przeczytany 4525 razy)

Offline przeniek

Odp: Lampy kinkietowe - minimalistyczne
« Odpowiedź #15 dnia: 23 Kwietnia 2016, 20:50:27 czas Polski »
Przepraszam, że straciłem wiarę na chwilę w ludzi :) bije się w piersi obie.  Tak to jest jak się czyta w sobotę rano ;) zdrowie Piotra piwem wieczornym wznoszę ...i na pochybel spamerom.

Offline przeniek

« Odpowiedź #17 dnia: 24 Kwietnia 2016, 15:52:35 czas Polski »
Ładne . Chciałem. ..ale to jedyne oświetlenie w tym pokoju. Dlatego wybrałem halogenowe.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Offline Grzegorz90

« Odpowiedź #18 dnia: 06 Maja 2016, 20:24:44 czas Polski »
kolejny projekt który chciał bym wykonać czy mógł byś mi więcej powiedzieć o systemie montowania tej lamy jako że cały czas się uczę nie mogę sobie wyobrazić jak to jest zamontowane. Wiem tylko że na śrubkę od dołu i góry  ... i jak zmieściły się za tą lampką przewody. Przewody z tyłu połączone na wago? kostka zajęła by więcej miejsca. Czy mogę prosić o jakieś zbliżone wymiary ? Czy wygląda to mniej więcej tak ?

Offline przeniek

« Odpowiedź #19 dnia: 06 Maja 2016, 23:30:20 czas Polski »
Cieszę się , że się podoba.

Nie mam niestety zdjęcia z tyłu, a robiłem spontanicznie bez rysunku, ale to mniej więcej tak wygląda.
Z tym ze w górnej części jest wfrezowana mala  zawieszka na śrubę. Taka jak na obrazy,  w ksztalcie dziurki od klucza.
Zawiesiłem na górnej. A klockiem dociagnelem.

Porzeczny element przymocowalem na kołek (domino) i poprawiłem dlugim wkrętem.

Caly środek jest wyfrezowany i nad klockiem powstalo troche miejsca - mala kostka weszła, choc było ciężko przyznaje. Ułatwiło trochę ze na gipsie wisi.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka