18 Maja 2026, 05:14:52 czas Polski

Autor Wątek: Jaką szlifierkę wybrać  (Przeczytany 12057 razy)

Offline Wjater

Odp: Jaką szlifierkę wybrać
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Lutego 2015, 11:46:09 czas Polski »
A co myślicie o tej RYOBI? Dałaby radę czy dołożyć na Metabo?

kwita

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Lutego 2015, 11:57:01 czas Polski »
Jak napisałem wcześniej, dla mnie ważne było by była poręczna (swobodnie można dość długo szlifować jedną ręką), możliwość podłączenia pod odkurzacz i bardzo skuteczna kaseta z filtrem... Metabo wystarczy np.do szlifowania krokwi, słupów i płatwi pod zabudowę tarasu 7x3. Dość często jej używam. Nie jestem przywiązany do marki, staram się kupować narzędzia pod potrzeby.

Offline tttppp

« Odpowiedź #17 dnia: 10 Lutego 2015, 12:25:46 czas Polski »
Mam mimośrodową Bosch Pex 150 od około roku. Jestem z niej bardzo zadowolony, wydaje mi się że mimośrodówka jest najbardziej uniwersalna. Bardzo ładnie zbiera nie pozostawiając żadnych poprzecznych lub kołowych śladów.Przeszlifowałem w niej nawet podłogę w małym pomieszczeniu, bardzo czasochłonne ale efekt bardzo zadowalający.

Offline Severski

« Odpowiedź #18 dnia: 10 Lutego 2015, 17:19:43 czas Polski »
Osobiście spośród tych dwóch wybrałbym RYOBI. Niby trochę cięższa za to nieco mocniejsza no i ma regulację obrotów a poręczna jest tak jak Metabo. W pracy używam akumulatorowej RYOBI i złego słowa nie mogę powiedzieć, radzi sobie nawet z papierem P60. Moim zdaniem, tania dobra opcja.

Offline Misiu

« Odpowiedź #19 dnia: 26 Lutego 2015, 23:14:40 czas Polski »
Ja z kolei polecam mimośrodową  firmy MAKTEC MT924 -->http://www.maktec.pl/prod/szlifierka_mimosrodowa_mt924-862-289.html
Posiadam ją od jakiegoś czasu i jest rewelacyjna

Offline MarcinW

« Odpowiedź #20 dnia: 27 Lutego 2015, 09:08:33 czas Polski »
Ja z całym przekonaniem polecam Boscha PEX 400 AE. Mam ją już prawie 2 lata, pracuje prawie że codziennie. Nie oszczędzam jej ani trochę.
I choć czasami na siłę szukam powodu do kupna Festoola to nie mogę jej zarżnąć. A skoro cały czas Bosch wykonuje swoją robotę to po co zmieniać..... Za te pieniądze uważam, że sprzęt rewelacyjny
Trzeba jedynie pamiętać by wyrzucić fabryczną kasetę na pył bo zapycha się od razu i podłączyć odkurzacz.