Robson - nie zajarzyłem, a dobrze radzisz. Pasowałoby wprowadzić w życie Twoje rady. Usprawniłoby to ewentualne poziomowanie blatu, gdyby uciekł gdzieś milimetr

Fotostory czas zacząć!
Miejsce przygotowane:

Plan wydrukowany i przyklejony w honorowym miejscu

Płyta na szczęście duża nie jest i wygodnie mieści się na dwóch stołach:

Narzędzia traserskie przygotowane:

Brzeguje płytę i zaczynam zabawę z rysowaniem:

Materiału ubywa, a gotowe formatki czekają na montaż:

Fotki z montażu następnym razem, mój nadworny paparazzi musiał mnie opuścić, a samemu nie chciało mi się bawić dodatkowo z aparatem.
Po 5 godzinach walki z płytą jedna szafka gotowa.

Trasowanie jakoś idzie, są rozbieżności rzędu poniżej 1mm, tego już chyba nie przeskoczę. Grafit z ołówka 0,5mm + jakiś tam niewielki błąd w położeniu szyny i później mamy zonk.
Przy składaniu nie było to kłopotliwe, ciekawe jak sprawa będzie się miała, gdy dołożymy kolejne szafki.
Nie wiem, czy jutrzejszego dnia nie zacznę od przerobienia pierwszej szafki wg rad Robsona, ale pojawia się problem. Skrzynia jest już sklejona i skręcona, kołki meblowe z klejem Patex zapewne nieźle trzymają i może lepiej tego nie ruszać ?
Zagłębiarka na szynie super się sprawdza, czuć precyzję i widać jakość, jestem zadowolony z zakupu. Miałem dzisiaj okazję pomacać Boscha GKT 55 GCE, jest różnica w wykonaniu na plus dla Mafella!