23 Czerwca 2026, 16:07:45 czas Polski

Autor Wątek: Bieżące... roboty :)  (Przeczytany 322224 razy)

Offline Jakub

Odp: Bieżące... roboty :)
« Odpowiedź #75 dnia: 05 Listopada 2013, 22:12:55 czas Polski »
No pewnie walcie jak w dym.

Tomekz - na zdjęciu może nie widać ale tam jest dwoje drzwiczek, te z siatką i te z płyciną od schowka, co do uciekania to nie mam pojęcia, ale takie właśnie chcieli, ja się na tym nie znam, a gość ma parę tych zwierzaków to pewnie wie co robi  ;)

Zanim zaczniecie narzekać to jeszcze dodam, że to niestety projekt niskobudżetowy z drewna które zostało po balustradach, resztki drewna, lakieru itd.  :(
Pozdrawiam Jakub.

Offline robson

« Odpowiedź #76 dnia: 05 Listopada 2013, 22:24:46 czas Polski »
Drewno według mnie jest ok :) , świerk zdaje się ;) raczej brakuje mi w tej szafie cokołu ewentualnie nóżek , dolne drzwiczki sprawiają wrażenie ,że ocierają o podłogę - to taka moja sugestia  :)

Offline Jakub

« Odpowiedź #77 dnia: 05 Listopada 2013, 22:28:22 czas Polski »
Ale trafiłeś :D nóżki właśnie jutro zakładam :D
Pozdrawiam Jakub.

Offline robson

« Odpowiedź #78 dnia: 05 Listopada 2013, 22:31:48 czas Polski »
Ok,nie mam więcej uwag ;D

Offline Jakub

« Odpowiedź #79 dnia: 05 Listopada 2013, 22:36:06 czas Polski »
świerk zdaje się

Ale nie krajowy - skandynawski  8)
Pozdrawiam Jakub.

mily68

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 05 Listopada 2013, 22:37:26 czas Polski »
Bardzo ładna robota :) Mam nadzieję, że gryzonie nie zniszczą zbyt szybko Twojego dzieła...

Offline Morświn

« Odpowiedź #81 dnia: 05 Listopada 2013, 23:19:16 czas Polski »
Super,naprawdę ładnie to wygląda :).

Offline krzyś48

« Odpowiedź #82 dnia: 06 Listopada 2013, 07:56:28 czas Polski »
No efekt końcowy fajny :) mam pytanie techniczne  :-\  jak jest zamocowana siatka w drzwiczkach?bo jak wiercenie i wkładanie w to drucików, to wielki szacun  ;) i jeszcze pytanko czy te duże drzwiczki nie powinny mieć jakiegoś usztywnienia (chodzi mi o siatkę)  ??? trzecie pytanko czy te ściski z linku który podałeś to mają trapezowy gwint czy normalny? bo jakoś nie dowidzam ::)
a gryzoń wygląda tak
Ferma Szynszyli RABA - Szynszyla w domu

Offline Jakub

« Odpowiedź #83 dnia: 06 Listopada 2013, 08:56:25 czas Polski »
Siatka jest tak samo zrobiona jak płyciny czyli wpuszczona w 3 mm rowek, ku mojemu zdziwieniu siedzi tak, że w tych mniejszych okienkach nie ma szans jej wyrwać. Co do drzwiczek właśnie cały czas się zastanawiam czy nie lepiej było dołożyć te 2 szprosy, ale nie chciałem ich dublować bo przecież już w środku takie są. Przez to, że na drzwiczkach siatka jest dość duża to w nut gdzie siatka jest wsadzona dodatkowo powbijałem sztyfty by była sztywniejsza. Zrobiłem to tak: ścisnąłem ściskami pionowe ramiaki tak by się wygięły do środka, następnie wycelowałem sztyftem tak by w nucie złapać oczko siatki, kilka tak wbiłem. Jak zwolniłem ściski to się naszpanowała, ale i tak byłoby lepiej i łatwiej gdyby nie była aż tak sztywna sama w sobie. No i cena, 25 zł mb  :-\  A te szynszyle to widzę na filmiku że to takie wiewiórki są  :D nawet fajne.

PS. oni te klatki mają z takiej samej siatki  ;)
Pozdrawiam Jakub.

Offline Jakub

« Odpowiedź #84 dnia: 06 Listopada 2013, 12:00:34 czas Polski »
czy te ściski z linku który podałeś to mają trapezowy gwint czy normalny?

Wydaje mi się, że to trapezowy, ale faktycznie głowy bym nie dał, poza tym już się na allegro nie pojawiają te ściski  :-\
Pozdrawiam Jakub.

Offline Morświn

« Odpowiedź #85 dnia: 06 Listopada 2013, 14:11:16 czas Polski »
A te szynszyle to widzę na filmiku że to takie wiewiórki są  :D

Trochę spasione te wiewiórki :P.

Offline Jakub

« Odpowiedź #86 dnia: 16 Listopada 2013, 19:18:58 czas Polski »
Fotel/ krzesło skończony, reszta zdjęć w galerii, tutaj tylko poglądowo, żeby było gdzie podyskutować  ;)

http://forum.domidrewno.pl/media/?sa=album;in=57
« Ostatnia zmiana: 16 Listopada 2013, 20:09:13 czas Polski wysłana przez JarekO »
Pozdrawiam Jakub.

Offline MetQ

• Full Member
  • Ocena +2/-1
  • Wiara czyni cuda
  • View Gallery
« Odpowiedź #87 dnia: 16 Listopada 2013, 19:59:01 czas Polski »
Ładnie ładnie, stolarka w czystej postaci.
Abstrachując :D : wygodnie się siedzi? Nie jest trochę za bardzo pochylony do tyłu?
Ad meliora tempora

Offline Jakub

« Odpowiedź #88 dnia: 16 Listopada 2013, 20:06:08 czas Polski »
W chwili gdy się siada, zmienia się środek ciężkości i siedzisko nieco się poziomuje. Co do siedzenia: wszyscy jak robiłem mówili ,,trzeba będzie poduszkę, bla, bla bla..." w chwili gdy usiedli to pomysł z poduszkami i innymi cudami odszedł w niepamięć  ;) Jest wygodny, ale wiadomo, nie jest to miękka sofa do spania.
Pozdrawiam Jakub.

Offline MetQ

• Full Member
  • Ocena +2/-1
  • Wiara czyni cuda
  • View Gallery
« Odpowiedź #89 dnia: 16 Listopada 2013, 20:10:06 czas Polski »
Czyli w jednej ręce kawa w drugiej książka i można tak godzinami :D (rozmarzyłem się) muszę przynieść stary fotel z piwnicy :D
Ad meliora tempora