24 Kwietnia 2026, 08:08:22 czas Polski

Autor Wątek: REMA DYMA 8 mechanik poszukiwany - lubuskie  (Przeczytany 1858 razy)

Offline chrissbe

REMA DYMA 8 mechanik poszukiwany - lubuskie
« dnia: 19 Lutego 2015, 20:33:02 czas Polski »
Witam.
Mam problem z ustawieniem DYMA 8. Już się poddałem.
W takim razie poszukuję mechanika który ustawiłby blaty i noże.

Okolice Zielonej Góry.

Offline GretzkyOne

Odp: REMA DYMA 8 mechanik poszukiwany - lubuskie
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Listopada 2016, 20:31:14 czas Polski »
Witam, podpinam się pod pytanie ponieważ mam ten sam problem. Niestety sam nie potrafię się uporać...

Offline Maciek61

« Odpowiedź #2 dnia: 15 Listopada 2016, 20:55:50 czas Polski »
Do noży jest przyrząd (fabrycznie dołączany ) , ale możesz zrobić to też tak .
Blat ruchomy równo ze stałym dwie np poziomnice,  kątowniki coś równego i "wdusić" móż i zablokować śrubkami na listwie, następnie drugi . Regulacja blatów to chyba najlepiej zrobić jak Pragmatyczny Przemek (jak się nie mylę ?)  poszukaj w wątku dotyczącym Dymy ja swoich póki co nie regulowałem (nie potrzebowałem aż tak dokładnych , pewnie temat przede mną) 
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2016, 21:06:36 czas Polski wysłana przez Maciek61 »

Offline kojot

« Odpowiedź #3 dnia: 15 Listopada 2016, 21:02:10 czas Polski »
hmmmm. Serwisu nie ma?
Ps. wychodzę z założenia, że nie tykam się tego na czym się nie znam. "świecę mogę wymienić w aucie, ale za zbieżność, i regulację świateł się nie biorę" ;)

Offline stakles

« Odpowiedź #4 dnia: 15 Listopada 2016, 22:10:31 czas Polski »
witam
-na początek ustawia stół odbiorczy do wału powinien być wyżej i tu w zależności jakie noże przy "zwykłych" to w przedziale od 1.1-1.3 mm ustawiamy jednakowo strony np. 1.2 mm
-potem ustawiamy noże do stołu odbiorczego "zwykle" to ustawiamy w granicach  od 0.00 - 0.1 mm np. 0.05 mm jednakowo ustawiamy dla stron jak i wszystkich noży,
- teraz można ustawiać stół podawczy liniałem precyzyjnym długim wyrównujemy do stołu odbiorczego z tym ze przy wale nożowym po obu stronach ustawiamy niewielki prześwit do 0.05 mm