01 Maja 2026, 14:28:16 czas Polski

Autor Wątek: Prośba o wycenę  (Przeczytany 3600 razy)

Offline studio tata

Odp: Prośba o wycenę
« Odpowiedź #15 dnia: 25 Lutego 2015, 11:16:09 czas Polski »
przy takim zarobku , mozna stracic emeryture  ;)
pisalem o zusie dla pracownikow , chyba ze przy takiej ilosci
sam ogarniasz i produkcje ,i spedycje, i reklame i ksiegowosc
 / bo tez o takim koszcie trzeba pomyslec , szczegolnie ze dobra ksiegowa to majatek /

...  Marcinie ja tez zartuje ,i juz nie zasmiecam
W sieci jest orgromna ilosc pomyslow na zarabianie oraz oburzenie ze niektore przedmioty
kosztuja strasznie drogo , nawet wieciej niz materialy   ;)

mily68

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 25 Lutego 2015, 23:26:08 czas Polski »
Ojejku chłopaki. Temat dorabiania na boku zarzuciłem ja. Oczywiście to tylko luźne przemyślenia - przecież nie pytałem się faceta bo go nawet na oczy nie widziałem. Nie wiem też czy szwagroszczaki dostali jakąkolwiek gwarancję itp. bo to nie moja sprawa. Ja tylko poskładałem elementy do kupy.
Niepotrzebna dyskusja.
W żółtym domku drewno niezbyt suche, krzywe i w cholerę drogie (myślę, że może nawet 3x tyle co ze składu po suszarni).
Marcin liczę na relację w "Krok po kroku" :)

Offline mim

• Sr. Member
  • Ocena +0/-1
  • Wznoszę me oczy ku górom, skądże nadejdzie ratunek
  • View Gallery
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Lutego 2015, 09:18:49 czas Polski »
Jeśli można się wtrącić. Co do tych listew pod materacem - wyglądają mi podejrzanie podobne do naszej konstrukcji w rozkładanej kanapie z Mebelplastu. Chodzi mi o te plastikowe obejmy na końcach. Po kilku latach - sporadycznego używania - wypadają, bo są przymocowane jakimiś słabymi wkrętami do ramy. Może lepiej, jak taka listwa po prostu leży na bocznych ściankach ?

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Lutego 2015, 09:44:06 czas Polski »
jak dla siostry to się nie zastanawiaj nad kosztami ;) zawsze to jakaś nowo tworzona historia. a za kilkanaście lat dzieciaki powiedzą, że łóżko od wujka było najwygodniesze ;)a jak masz dużo czasu to możesz się pokusić o wykonanie łóżka w formie autobusu angielskiego piętrowego :)

Marcin M

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Lutego 2015, 16:01:20 czas Polski »
Mim - zawsze się można wtrącić, po to jest to forum. Myślę, że kupię stelaże w Ikei, nie są drogie a bardzo dobre, a na podstawie wymiarów stelaża zrobię całe łóżko.

Akwa-stolarz - myślałem o czymś takim, albo nawet zestawy z biurkiem pod górnym łóżkiem, są różne warianty, na necie tego pełno. Niestety pokoik mają malutki i zbytnio nie da się pokombinować, wszystkiego z pokoju nie da się wystawić. Siostra też się upiera, że zwykłe, proste łóżko wystarczy. Mojemu synkowi za to będę mógł coś takiego zrobić, jak trochę większy będzie ;)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Lutego 2015, 18:33:18 czas Polski »
Tutaj jest kilka projektów i pomysłów, warto podpatrzeć.
http://freewoodworkingplan.com/index.php?cat=679&topic=bunk%20beds