Witam
Ja co prawda budowałem się prawie 20 lat temu ale kupiłem małą betoniarkę, około 130 litrów, mieszałem w niej zaprawę do tynkowania, klej do ocieplania pod styropian, do zatapiania siatki i tynk ozdobny. Pożyczałem ją koledze, który mieszał w niej klej do gazobetonu. klej do gazobetonu musi być rzadki, więc super sprawa. Betoniarka ma ważną zaletę, sama miesza i sama się myje

Wystarczy wlać jej wody. Nie trzeba jej trzymać, nie trzeba kombinować o co oprzeć lub gdzie położyć. Pracowałem mieszadłem i nie przypadło mi do gustu. Wolę czasem użyć młota albo rozrabiam małe ilości kleju do kafli (m.in. kładę kafle i zajmuję się wykończeniami). Jeśli ktoś mieszał tynki strukturalne, to wie, że nie łatwo się miesza. Na początku trzeba mieszać kilka minut zanim zacznie wiązać się z wodą. Ja mieszałem w betoniarce i było super. Cały dom otynkowany. Betoniarka to koszt około 600 złotych. Po budowie trafił się kupiec za połowę ceny, także betoniarka na rok czasu kosztowała mnie 300 złotych. Jak dla mnie nie ma porównania do mieszadła. Znam gości, którzy zajmują się wykończeniami i wożą betoniarkę, stoi czasem w domu i robi robotę... Z czystym sumieniem mogę polecić, ważne abyś ją chował na noc, nie wiem dlaczego, ale kradną betoniarki albo silniki

Trochę może inny rodzaj mieszadła, ale wolę praktyczne sposoby niż te które narzucają producenci...