07 Lipca 2026, 15:40:02 czas Polski

Autor Wątek: jakie mieszadło polecacie?  (Przeczytany 17993 razy)

Offline krzyś48

Odp: jakie mieszadło polecacie?
« Odpowiedź #15 dnia: 27 Lutego 2015, 10:03:02 czas Polski »
Do murowania to mała betoniareczka,(nie dasz rady tyle namieszać jak ci się trafi szybki murarz ,chyba że sam będziesz murował)jeszcze nie tak dawno można w promocji było zakupić w cenie 500zł .Teraz nie wiem ale można jeszcze z drugiej ręki coś kupić.No niestety kleju nie polecam mieszać bo cały dzień będziesz wydobywał ze środka.
Do kleju to zastosuj Tatową celmę (może jakoś usprawnić -dorobić wygodniejszy uchwyt)
Ja do mieszania używam ruskiej wiertarki-bo do tego tylko się nadaje.
Wysiadają tylko mieszadła ,a jak sobie przedłużysz to i kręgosłup ma lżej(wiem coś o tym)
To ja tak robię ,i nie zmuszam nikogo, do takiej pracy to tylko moja wizja, no i rzeczywistość.
Pozdrawiam :)

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 27 Lutego 2015, 10:32:16 czas Polski »
nie dasz rady tyle namieszać jak ci się trafi szybki murarz ,chyba że sam będziesz murował

murował będzie teść dlatego chcę mu ułatwić życie. ściany będą stawiane na cienką spoine więc jedno wiadro starczy na wiele. pozatym nie należy rozrabiać dużej ilości na raz bo może wyschnąć zanim się wykorzysta. wiem , że można dalej katować celme ale jednak mieszarka będzie trafionym zakupem i napewno się zwróci tym bardziej, że ocieplenie domu, glazura, tynki, KG - wszystko będę wykonywał sam dlatego chcę uprzyjemnić prace sobie i teściowi

Offline krzyś48

« Odpowiedź #17 dnia: 27 Lutego 2015, 17:34:05 czas Polski »
Dlatego napisałem ostatnie zdanie :P  a każdy będzie pracował jak mu będzie wygodniej.
Ja to lubię wysłuchać co kto ma do powiedzenia i wyciągnąć średnią dla mnie pasującą :D
Pozdrawiam nie przeciągam ;)

Offline vlad

« Odpowiedź #18 dnia: 27 Lutego 2015, 17:36:15 czas Polski »
Drogie mieszadła opłaca się brać wtedy, gdy robisz hektary tynków, płytek, gładzi, np. gdy masz firmę zajmującą się takimi rzeczami. W innym wypadku weź tanie - nie najtańsze, ale tanie. Zwróć uwagę tylko na gwarancję, żeby miało ze 2 lata gwarancji. Spokojnie powinieneś się zmieścić do 500pln.

Offline RobRob

« Odpowiedź #19 dnia: 27 Lutego 2015, 17:51:56 czas Polski »
Cześć
Jak będziesz chciał jakiejś porady przy budowie domu lub wykonczenia
podaj swój nr tel na priv to oddzwonię i pogadamy
Prawie 20 lat w tym siedziałem to może pomogę

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Lutego 2015, 17:55:06 czas Polski »
Ja to lubię wysłuchać co kto ma do powiedzenia i wyciągnąć średnią dla mnie pasującą
również wolę oprzeć się na czyimś zdaniu, dlatego też założyłem ten wątek ;) dwa dni temu byłem przekonany , że mieszadło za 300zł nadaje się tylko do mieszania farby, ale skoro wszyscy twierdzicie jednogłośnie, że nie warto dawać tysiaka za coś co po budowie będzie się walało po kątach to zdecyduje się na jakieś tańsze. tylko problem w tym, że nie wiem na które ;) od jakiegoś czasu wstrzymuje się z zakupem elektronarzędzi i mam zamiar zakupić kilka sprzętów za jednym razem, dorzucę do tego mieszadło i w pobliskiej hurtowni elektronarzędzi powinienem dostać spory rabat. dzięki za pomoc.
 pozdrawiam ;)

Offline Paweł 46

« Odpowiedź #21 dnia: 27 Lutego 2015, 19:46:14 czas Polski »
Ja mieszadło kupiłem w Jula 259zł 1220W
htpps://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/farby-i-fugi/narzedzia-glazurnicze-murarskie/mieszarki-i-akcesoria/mieszadlo-do-farb-cementu-009016/
Na razie za dużo nim nie namieszałem, ale po paru próbach wygląda solidnie i jest mocne.
2 lata gwarancji.
« Ostatnia zmiana: 27 Lutego 2015, 19:47:57 czas Polski wysłana przez Paweł 46 »
Wbity wkręt trzyma lepiej jak wkręcony gwóźdź :)
Nic na siłę, wszystko młotkiem.

Offline adam289

« Odpowiedź #22 dnia: 08 Grudnia 2015, 10:41:00 czas Polski »
Rzuć sobie okiem tutaj: mixmann.com . Moim zdaniem jedna z lepszych firm specjalizujących się właśnie w urządzeniach do mieszania farb i tynków. W razie jakichkolwiek problemów oferują serwis. Szybko i tanio naprawią usterki, co jest ogromnym atutem, bynajmniej dla mnie.

Offline velsyster

« Odpowiedź #23 dnia: 08 Grudnia 2015, 11:52:40 czas Polski »

mily68

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 08 Grudnia 2015, 22:14:39 czas Polski »

kwita

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 09 Grudnia 2015, 09:55:27 czas Polski »
Witam
Ja co prawda budowałem się prawie 20 lat temu ale kupiłem małą betoniarkę, około 130 litrów, mieszałem w niej zaprawę do tynkowania, klej do ocieplania pod styropian, do zatapiania siatki i tynk ozdobny. Pożyczałem ją koledze, który mieszał w niej klej do gazobetonu. klej do gazobetonu musi być rzadki, więc super sprawa. Betoniarka ma ważną zaletę, sama miesza i sama się myje ;) Wystarczy wlać jej wody. Nie trzeba jej trzymać, nie trzeba kombinować o co oprzeć lub gdzie położyć. Pracowałem mieszadłem i nie przypadło mi do gustu. Wolę czasem użyć młota albo rozrabiam małe ilości kleju do kafli (m.in. kładę kafle i zajmuję się wykończeniami). Jeśli ktoś mieszał tynki strukturalne, to wie, że nie łatwo się miesza. Na początku trzeba mieszać kilka minut zanim zacznie  wiązać się z wodą. Ja mieszałem w betoniarce i było super. Cały dom otynkowany. Betoniarka to koszt około 600 złotych. Po budowie trafił się kupiec za połowę ceny, także betoniarka na rok czasu kosztowała mnie 300 złotych. Jak dla mnie nie ma porównania do mieszadła. Znam gości, którzy zajmują się wykończeniami i wożą betoniarkę, stoi czasem w domu i robi robotę... Z czystym sumieniem mogę polecić, ważne abyś ją chował na noc, nie wiem dlaczego, ale kradną betoniarki albo silniki  :)
Trochę może inny rodzaj mieszadła, ale wolę praktyczne sposoby niż te które narzucają producenci... ;D
« Ostatnia zmiana: 09 Grudnia 2015, 09:58:40 czas Polski wysłana przez kwita »