24 Czerwca 2026, 06:32:27 czas Polski

Autor Wątek: Patenty na utensylia  (Przeczytany 5438 razy)

Offline Pragmatyczny Przemek

Odp: Patenty na utensylia
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2015, 23:23:23 czas Polski »
Ostatnio mnie były kuchenne utensylia wśród amerykańskich sklejkoworkerów i tak mnie naszło.
Dzięki za pomysły.
Myślałem nad tymi magnesami na rękę, ale zastanawiam się jak to wpływa na zdrowie, stawy, i ogólne pole elektromagnetyczne organizmu.
Jak ktoś ma coś jeszcze fajnego to chętnie poczytam.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #16 dnia: 17 Marca 2015, 00:01:57 czas Polski »
Myślałem nad tymi magnesami na rękę, ale zastanawiam się jak to wpływa na zdrowie

Chyba korzystnie ,ale to trzeba poczytać ,no i zweryfikować :-\
http://www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=75

Offline Morświn

« Odpowiedź #17 dnia: 17 Marca 2015, 00:30:30 czas Polski »
Z tym sznurkiem to mi ogólnie chodziło że przy wkrętarce nawet może się wplątać.
Na upartego to można nim o coś zachaczyć i przy wstawaniu szarpnie nas w dół:D
Już nie ważne bo to w końcu nie temat o sznurkowym BHP:-X

Co do magnesów to fajny pomysł,taką opaske mozna nawet samemu uszyć jak ktoś ma czas i ochote.

Na zdrowie to ponoć oddziałują różnie i słyszałem (a raczej mówiono mi) że nie wolno nosić przy sobie silnych magnesów szczególnie przy sercu.Ile w tym prawdy nie wiem i i tak nosze::)

Offline krzyś48

« Odpowiedź #18 dnia: 17 Marca 2015, 10:47:37 czas Polski »
Co do magnesów to fajny pomysł,taką opaske mozna nawet samemu uszyć
Można tylko wkładając magnes ,chyba trochę trzeba się zastanowić jak go włożyć  N czy S w kierunku do ciała.
Dlaczego zwracam uwagę, bo to może działać jak w pewnym sensie jak magnetyzer(nie wiem czy nie zaszkodzi zdrowiu).
A wracając do "sznurkowego bhp"czy kolega nigdy, podczas pracy, nie słuchał MP3 w słuchawkach ???
Pozdrawiam ;)
Z ostatniej chwili,jako że przeważnie siedzimy w Forum DiD :P to podsyłam stronkę o badaniach na temat magnetyzatorów w samochodach,czy wiarygodna nie wiem ,ale poczytać chyba warto :-\
http://multimag.pl/magnetyzery-fakty-i-mity/art6.html
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2015, 10:58:52 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

Offline Morświn

« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2015, 15:51:19 czas Polski »
Producent tego bajeru na nadgarstek raczej nie patrzy w jakim kierunku ten magnes wkłada (mogę się mylić).

Słuchawka z ucha wypadnie sznurek z szyi się nie zsunie.(ja jak słuchałem to miałem je pod koszulką)
Kończąc temat jak uważasz że jest to dla ciebie bezpieczne przy tym co robisz to nie widzę problemu, ja po prostu bym tego nie zrobił bo wiem co najczęściej robię i wiem co by się stało gdybym nim o coś zahaczył ołówek wole włożyć do kieszeni czy za ucho ;).

Pozdrawiam M.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #20 dnia: 17 Marca 2015, 16:18:49 czas Polski »
Słuchawka z ucha wypadnie sznurek z szyi się nie zsunie

A MP3 w kieszeni,kabelek pociągnie i po klejnotach ;D  jedno masz rację ,nie ciągnijmy tego dalej,ale jak sam widzisz ,jak się człowiek chce do czegoś przyczepić to zawsze jest do czego.
Pozdrawiam :)
Jeszcze dopiszę ,że wiertła mniejszego kalibru to trzymam w takich tubach po tabletkach musujących,nie rdzewieją (w korku są granulki pochłaniające wilgoć)można posortować jak się ma więcej opakowań,oznaczając co się tam znajduje.
« Ostatnia zmiana: 17 Marca 2015, 16:24:09 czas Polski wysłana przez krzyś48 »

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #21 dnia: 17 Marca 2015, 18:03:18 czas Polski »
wiertła mniejszego kalibru to trzymam w takich tubach

Też tak robię.

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #22 dnia: 17 Marca 2015, 18:56:52 czas Polski »
Dobry patent wykorzystam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

Offline WIUREK

« Odpowiedź #23 dnia: 24 Marca 2015, 12:42:47 czas Polski »
Bardo dobrym rozwiązaniem są malutkie magnesy neodymowe ( mniejsze od 1. groszówki) przyklejone klejem typu kropelka na np.
wierzchu wkrętarki - przy wymianie bitów  i wierteł, na płytce mocowanej na kieszeni - do szybkiego mocowania dodatków do wkrętarki.
Ja na co dzień używam pasa z sakwami ( pojemnikami, torebkami, kieszonkami itp, itd.) W nim mam wszystko co w danej chwili potrzebne do pracy. Na targach staroci można kupić bardzo porządne pasy parciane wojskowe lub policyjne, do tego kilka oryginalnych pojemników na wkręty i drobne narzędzia. Przy pracach na wysokościach ( na drabinach lub podestach) kiedy używam np. 2. wkrętarek równocześnie , młotka i wiadra wkrętów, uszyłem dodatkowe szelki do pasa, nie obciąża tak bioder.