16 Czerwca 2026, 09:02:27 czas Polski

Autor Wątek: Witam Wszystkich!  (Przeczytany 1715 razy)

Offline Kuba

Witam Wszystkich!
« dnia: 24 Czerwca 2013, 23:08:03 czas Polski »
Po upomnieniu Witam oficjalnie Wszystkich Forumowiczów!

Na początek może napisze kilka słów o sobie. Aktualnie zajmuję się głównie projektowaniem wnętrz od A do Z. Od koncepcji, przez wizualizacje (chyba w końcu zahaczające o fotoreal) do dokumentacji projektowych. Dodatkowo param się grafiką 2d, robieniem koncepcji dla agencji reklamowych, projektowaniem mebli, opakowań, produktów.
Jednak bardzo szybko zdałem sobie sprawę, że siedzenie przed komputerem po 10-16h nie jest tym co chcę robić całe życie oraz że nie fair jest projektowanie rzeczy których nie umiem sam wykonać - chociaż w formie prototypu. Niestety nawet najlepsza wizualizacja nie jest rzeczywistością. Dodatkowo naoglądałem się filmów na vimeo pokazujących jak piękne może być stolarstwo. W końcu doszedłem do momentu kiedy nabyłem trochę narzędzi ręcznych(dłuta, piły japońskie, strug ręczny i kilka innych bardziej podstawowych) i powoli zaczynam wgryzać się w temat. Póki co jako hobby, ale w perspektywie kilku lat mam związane większe plany z tą piękną dziedziną sztuki.
Mam nadzieję, że z czasem oprócz pytań będę na siłach podjąć dyskusję z innymi użytkownikami, a może z czasem nawet komuś pomóc lub doradzić.

Jeszcze raz: Witam Wszystkich;)
Jakub

Offline Jakub

Odp: Witam Wszystkich!
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Czerwca 2013, 23:21:12 czas Polski »
Witam imiennika;) Mam podobne przemyślenia i w dodatku do podobnej branży (budownictwa) w której się kształcę...
Pozdrawiam Jakub.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Czerwca 2013, 23:59:54 czas Polski »
Witamy w prawdziwie demokratycznym forum stolarskim: budowlańcy, architekci, informatycy, mechanicy, elektrycy i nawet fizyk i organista nie mówiąc o innych zawodach. Za to wszyscy naznaczeni drewnem. Powodzenia

Offline Armagedon

• Hero Member
  • Ocena +13/-2
  • Malym wiorkiem, malym wiorkiem
  • View Gallery
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Czerwca 2013, 01:35:39 czas Polski »
niechaj wior bedzie z Toba! ;D
Ja jestem po oceanotechnice i okretownictwie hahaha (plus szkutnik z zawodu) wiec niezla z nas kolekcja!

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Czerwca 2013, 08:43:02 czas Polski »
Witam ;) No w końcu ktoś związany z grafiką ;) Komputery są fajne i potrzebne, ale faktycznie dużo bardziej cieszy namacalny efekt pracy... i wióry w butach ;)))
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +65/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Czerwca 2013, 08:56:32 czas Polski »
Witam Cię wśród " tańczących z wiórami " ;D