Po upomnieniu Witam oficjalnie Wszystkich Forumowiczów!
Na początek może napisze kilka słów o sobie. Aktualnie zajmuję się głównie projektowaniem wnętrz od A do Z. Od koncepcji, przez wizualizacje (chyba w końcu zahaczające o fotoreal) do dokumentacji projektowych. Dodatkowo param się grafiką 2d, robieniem koncepcji dla agencji reklamowych, projektowaniem mebli, opakowań, produktów.
Jednak bardzo szybko zdałem sobie sprawę, że siedzenie przed komputerem po 10-16h nie jest tym co chcę robić całe życie oraz że nie fair jest projektowanie rzeczy których nie umiem sam wykonać - chociaż w formie prototypu. Niestety nawet najlepsza wizualizacja nie jest rzeczywistością. Dodatkowo naoglądałem się filmów na vimeo pokazujących jak piękne może być stolarstwo. W końcu doszedłem do momentu kiedy nabyłem trochę narzędzi ręcznych(dłuta, piły japońskie, strug ręczny i kilka innych bardziej podstawowych) i powoli zaczynam wgryzać się w temat. Póki co jako hobby, ale w perspektywie kilku lat mam związane większe plany z tą piękną dziedziną sztuki.
Mam nadzieję, że z czasem oprócz pytań będę na siłach podjąć dyskusję z innymi użytkownikami, a może z czasem nawet komuś pomóc lub doradzić.
Jeszcze raz: Witam Wszystkich;)
Jakub