Czas najwyższy zalegalizować swój pobyt na forum ( od 3 maja 2013 !).
Mam na imię Ryszard, z wykształcenia jestem inż. elektrykiem i menedżerem, aktualnie na emeryturze, z czego wynika, że jestem chyba najstarszym członkiem forum. Od 9 lat mieszkam w swoim domu w małej miejscowości na skraju Jury Krakowsko-Częstochowskiej ( 30 km od Częstochowy). Ponad 30 lat zajmowałem się zarządzaniem a przez ostatnie 13 lat pracy restrukturyzacją różnych firm. Miałem w życiu różne pasje, które jak wyliczyła moja ukochana żona zmieniałem średnio co 8 lat. Jestem od zawsze "myśliwym" tzn. wymyślam różne rzeczy. Ostatnio od nieco ponad 3 lat moją szaloną pasją stała się praca w drewnie. Uwielbiam budować maszyny, przyrządy, obrabiarki z drewna ale jak niektórzy z Was już wiedzą także maszyny absolutnie bezużyteczne. Pracuję głównie dla siebie, rodziny, znajomych i jakże by inaczej, sąsiadów.
Forum DiD spełnia moje oczekiwania, przede wszystkim jest grono fajnych, ciekawych ludzi, pokłony dla Jarka i Lidki za " całokształt". Od ponad roku prezentuję niektóre swoje prace na woodgears.ca, gdzie mam swoje archiwum. Chcę czerpać wiedzę i dzielić się swoją z każdym, kto ma na to ochotę.