16 Maja 2026, 11:15:48 czas Polski

Autor Wątek: Bry!  (Przeczytany 1080 razy)

Kilkujadek

• Gość
Bry!
« dnia: 11 Kwietnia 2015, 18:51:41 czas Polski »
Interesuję się prawie wszystkim, przedostatnie moje hobby to modułowe modelarstwo kolejowe 1:120. Mam trochę narzędzi, suszące się dechy i nadmiar pomysłów. Poszukuję fachowych porad oraz ogólnie - wymiany myśli technicznej.
 ;)

kozio

• Gość
Odp: Bry!
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Kwietnia 2015, 19:24:13 czas Polski »
Witam,
Ile masz lat i jak często zmieniasz hobby?

Kilkujadek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Kwietnia 2015, 19:59:27 czas Polski »
Wiem o czym myślisz Kaziu...  :) Mam spore poczucie homoru. Niedługo stuknie mi półwiecze  :-\ "Kolejką" interesuję się z przerwami od około 40 lat i mam do niej spory pociąg https://www.youtube.com/watch?v=PmjrkrMTVQ4  ;)
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2015, 20:02:07 czas Polski wysłana przez Kilkujadek »

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Kwietnia 2015, 20:28:47 czas Polski »
Wiem o czym myślisz Kaziu
Dobre ;D uśmiałem sie Kaziu hahahahahaha ;)

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Kwietnia 2015, 20:44:14 czas Polski »
Witam, masz imponujące hobby. Powodzenia w stolarstwie :)

Kilkujadek

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Kwietnia 2015, 21:44:34 czas Polski »
Dziękuję. Moje hobby "kolejka" jest dość ściśle zwązane z tematyką tego forum. Makieta modułowa wymaga precyzyjnie wykonanej konstrukcji podstawy która zazwyczaj jest ze sklejki.
Na swoim koncie posiadam (nawet na nim śpię) niegdyś samodzielnie wykonane prymitywnymi narzędziami łóżko, 4 komody i niedokończoną ławę. Niestety jej projekt był na tyle ambitny, że do dziś wykracza po za moje możliwości techniczne. Aktualnie dzięki youtubowej inspiracji Jarka zrobiłem półki do łazienki, pracuję nad szafką pod umywalkę i 3 komodami ze sklejki brzozowej 21mm z wtrąceniami olszy (dla kontrastu). Wzrósł mi apetyt na nowe meble i organiczny wstręt do płyty wiórowej więc pozostaje mi zgłębić tajniki "skrobania dech" w czym mam nadzieję Wy mi pomożecie.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #6 dnia: 11 Kwietnia 2015, 22:37:05 czas Polski »
Witaj :)