12 Maja 2026, 09:07:19 czas Polski

Autor Wątek: Przyrząd do ustawiania nozy na wale  (Przeczytany 12363 razy)

mily68

• Gość
Odp: Przyrząd do ustawiania nozy na wale
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Kwietnia 2015, 23:26:24 czas Polski »
Przemek poczytaj instrukcję obsługi (a wiem, że tego nie lubisz ;) ). Jak nie masz to spróbuj ściągnąć z netu (może być nawet w języku suahili - ważne są obrazki :) ).

Offline przemoprzem

« Odpowiedź #16 dnia: 29 Kwietnia 2015, 08:09:25 czas Polski »
Pragmatyczny Przemek -
=25m54s Tutaj facet macha takim urządzenie podobnym jak twoje. Gdzieś widziałem inny filmik, ale nie moge go znaleźć. Kładziesz to na blacie odbiorczym i magnesy podnoszą ci noże - chyba tak to działa. 

Offline Pragmatyczny Przemek

« Odpowiedź #17 dnia: 29 Kwietnia 2015, 10:36:07 czas Polski »

Przemek poczytaj instrukcję obsługi (a wiem, że tego nie lubisz ;) ). Jak nie masz to spróbuj ściągnąć z netu (może być nawet w języku suahili - ważne są obrazki :) ).
Zaskoczę cie przed wypakowaniem z kartonu wziąłem sie za instrukcje ale jej nie było i na necie tez nie moge znaleźć.
Dzięki za film

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk wiec mogą trafić sie literówki

Offline macias

« Odpowiedź #18 dnia: 11 Maja 2015, 21:40:59 czas Polski »
Ok, jak wyglada dalsza walka z moja grubosciówka :-)
Rex przesłał mi dokumenty urządzenia gdzie opisali jak ustawione powinny pozostałe elementy w stostunku do wału.

Tak jak widać ustawienia są zupełnie inne. Włożyłem dzis pierwsza deske do połknięcia i stanęła mi już wale z posuwem.
Zastanawia mnie czy ktos z was regulował kiedyś swoja grubosciówke i na jakich ustawieniach?
Noże mam ustawione na 2mm z tolerancja 0.1mm
Wszystkie wartosci odnosza sie do średnicy cięcia noży tzn Fi wału + 4mm w moim przypadku.

Offline macias

« Odpowiedź #19 dnia: 12 Maja 2015, 23:14:11 czas Polski »
Ok, to już ostatni post w tym wątku. Doszedłem do sedna. Miałem za bardzo napięte spręzyny wałka posuwu. Wszystko ustawiłem na wartosci fabryczne i deska wychodzi gladziutka :-) Mam nadzieje, że komuś sie przyda jak przystąpi do formatowania grubościówki. hoah!