Dlaczego pytam o mafella? Tak, ze względu na podcinak. Jak pisałem, jestem amatorem, a moje braki w umiejętnościach może nadrobić funkcja podcinaka. Co prawda na stołowej einchella z założoną fabą jest ok, ale tylko na krótkich cięciach. Widziałem test parkside Pragmatycznego Przemka, i jakoś nie sądzę, abym był zadowolone z efektu. Nie mam okleiniarki. Może pomyślę nad zrobieniem sama do pcv, gdzieś widziałem film i nie wyglądało to skomplikowanie. Lub na klej kontaktowy. Ja wiem, że byłoby prościej kupić gotowe formatki. Ale to jest mój sposób na odstresowanie a radość moja i kobitki gdy coś się stworzy jest niezmierna.
Z drugiej strony w moim rejonie ceny robionych mebli zabijają. Poprosiłem o wycenę kuchni. Nic wyszukanego - w L-kę 2,60 x 2,40, fronty jak na foto z sosny lub brzozy, korpusy biała płyta z obrzeżem pcv koloru pod front. Wszystko szafki z półkami, tylko jedna 60-tka z trzema szufladami. Żadnych wynalazków, żadnych nietypowych rozwiązań, żadnych super okuć. Nawet gazówka wolnostojąca. Za usłyszane ceny mógłbym kupić dwa takie mafelle i jeszcze by zostało.

Sorry, ale wolałbym te pieniądze przeznaczyć na sprzęt i naukę. Poza tym, jak pisałem, chciałbym również zrobić nowe meble kuchenne do domku letniskowego, i te by poszły na pierwszy rzut w celach edukacyjnych.