24 Kwietnia 2026, 12:44:22 czas Polski

Autor Wątek: Narzędzia ręczne - jakich firm ?  (Przeczytany 17575 razy)

Offline gawlita

Narzędzia ręczne - jakich firm ?
« dnia: 07 Czerwca 2015, 22:01:23 czas Polski »
Witam :)

będzie post typowo reklamy. nie umiem podobnego znaleźć na DiD. Na runku jest do wyboru wiele firm oferujących narzędzia ręczne. Możecie polecić firmy które prezentują sobą dobrą jakość a nie dobierają się za mocno do portfela ? oprócz narzędzi typowo stolarskich, poszukuję również producentów kluczy nasadowych, oczkowych itd, kobinerek, szczypiec, śrubokrętów. Tych narzędzi które stanowią podstawę wyposażenia warsztatu - majsterkowni :) Nie mam możliwości korzystania z narzędzi taty (pora zadbać o swoje podwórko i swoje zabawki) :)

Pozdrawiam
Przemek

kwita

• Gość
Odp: Narzędzia ręczne - jakich firm ?
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Czerwca 2015, 22:11:59 czas Polski »
Najpierw musisz określić ile czasu, jak często chcesz nimi pracować, czy amatorsko czy zarobkowo. Z kluczy używam profesjonalnych, starych które dostałem od taty, część dokupiłem, są to NEO i YATO. W zupełności zdają egzamin...

Offline gawlita

« Odpowiedź #2 dnia: 07 Czerwca 2015, 22:47:26 czas Polski »
Bede ich uzywal amatorsko. Zamieszkalem na wsi u dziewczyny i jest troche tu do zrobienia i upiekszenia. Mam pole do  popisu. Wielkie dzieki za pomoc :-)

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #3 dnia: 07 Czerwca 2015, 23:03:48 czas Polski »
W końcu mogę pisać na taptalk hurra :-). A narzędzia to dłuta narex są dobre i dość tanie, strug dość tani stanley podobno mię najgorszy albo o wiele tańszy mac allister było o nim sporo dobrych opini na forum choć nieco jest to idealne narzędzie. Piła -ja osobiście mam grzbietnice mac alistera i jestem z niej bardzo zadowolony.ściski -ostatnio kupiłem w castoramie takie niebieskie dedry wydają się masywne ale jeszcze nie testowałem ani nic o nich nie słyszałem.
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwca 2015, 23:05:46 czas Polski wysłana przez Krystian Adam »

mily68

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Czerwca 2015, 23:07:09 czas Polski »
Gawlita - toś się chłopie wpakował po kokardę ;) No, ale dzięki temu nabędziesz sporo nowych, cennych umiejętności i zaplusujesz u przyszłych teściów (o dziewczynie nie wspominając) :)

Offline gawlita

« Odpowiedź #5 dnia: 08 Czerwca 2015, 06:57:14 czas Polski »
To juz ten wiek ze trzeba zaczac robic cos samemu a nie byc tylko pomocnikiem ;-)

Offline gawlita

« Odpowiedź #6 dnia: 09 Czerwca 2015, 15:01:56 czas Polski »
Pomożecie ?

Offline Krystian Adam

« Odpowiedź #7 dnia: 09 Czerwca 2015, 15:16:15 czas Polski »
No ale w czym?

Offline gawlita

« Odpowiedź #8 dnia: 09 Czerwca 2015, 15:34:29 czas Polski »
Jakich firm narzedzia kupowac ? Te stolarskie i nie tylko.
oprócz narzędzi typowo stolarskich, poszukuję również producentów kluczy nasadowych, oczkowych itd, kobinerek, szczypiec, śrubokrętów. Tych narzędzi które stanowią podstawę wyposażenia warsztatu - majsterkowni

Offline piotrekamg

« Odpowiedź #9 dnia: 09 Czerwca 2015, 15:39:10 czas Polski »
kombinerki szczypce  KNIPEX dobry wybór polecam.

Klo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 09 Czerwca 2015, 15:41:47 czas Polski »
Pomożecie ?
Pomożemy. ;D

Jak chcesz tanio i przyjemnie, to szukaj strugów drewnianych.
Dłuta będą 18.06 w Lidlu. Komplet (4 szt.) za 30zł. Sprawdzał je sam Paul Sellers. Doczepiła się tylko do ergonomii uchwytu. Dorobił własne.
Do narzędzi NEO również nie mam zastrzeżeń (tarniki, różnego rodzaju klucze, kombinerki itp.)

Z innej beczki...
Aby dokręcić nakrętkę, wystarczą klucze rowerowe (sam używam kompletu od "Ukrainy" :D ) i nie trzeba się od razu wykosztowywać.

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #11 dnia: 09 Czerwca 2015, 16:16:49 czas Polski »
Klo - to nie są te dłuta - tamte były w sieci Aldi i nigdy do Polskie nie trafiły. Sam jestem ciekawy tych z Lidla i pewnie kupię komplet.

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #12 dnia: 09 Czerwca 2015, 17:11:59 czas Polski »
Co do dłut z Lidla to są podobno dobrej jakości, kolegi tato kupił je kilka lat temu w niemczech i używa do tej pory. Klucze jakich używam to nasadowe i płaskie z firmy YATO oraz jeszcze oczkowe z KUŹNI. Kombinerki i szczypce z NEO. Mogę to polecić z czystym sumieniem ale ogólnie firma NEO tania nie jest. Z innych narzędzi to posiadam dwa dłuta IRWIN które są świetne, grzbietnice Dexter ale jest cholernie słaba no i płatnice STANLEY. Ostatnia piła jest świetna. Nie wiem co jeszcze może Cie interesować
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 09 Czerwca 2015, 17:26:19 czas Polski »
Łukaszu. Wiem, że na filmie są z Aldika, jednak to są te same. :) Jakiś czas temu znalazłem w sieci informację, że to ten sam produkt.

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #14 dnia: 09 Czerwca 2015, 17:42:46 czas Polski »
No proszę - te z Aldiego to Workzone. Kupię sobie komplet i zobaczymy co są warte. Dzięki z info Klo.