10 Maja 2026, 00:44:25 czas Polski

Autor Wątek: Makita MLT100  (Przeczytany 136073 razy)

Offline Jakacor

Makita MLT100
« Odpowiedź #390 dnia: 31 Grudnia 2017, 21:59:23 czas Polski »
A tak dziala (sorry za wstrzasy, ale telefon stal na pile)
Cieta byla plyta osb, ktora standardowo smieci jak diabli.

Offline peterbaz

Odp: Makita MLT100
« Odpowiedź #391 dnia: 13 Stycznia 2018, 14:55:09 czas Polski »
Witam.
Dziś znalazłem MLT100 na necie za 1439 PLN na stronie przecenione.net rzekomo przecenione 20%
Jest problem z kontaktem z tym sprzedającym i nie wiem czy to nie jest jakaś ściema. Telefon nieaktywny a na maila nikt mi nie odpowiedział. Chyba że w soboty nie pracują.
Firma jest z Warszawy więc jak ktoś ma blisko to może sprawdzić osobiście.
Zachowajcie czujność😁

Offline peterbaz

« Odpowiedź #392 dnia: 14 Stycznia 2018, 17:17:49 czas Polski »
Witam.
Dziś znalazłem MLT100 na necie za 1439 PLN na stronie przecenione.net rzekomo przecenione 20%
Jest problem z kontaktem z tym sprzedającym i nie wiem czy to nie jest jakaś ściema. Telefon nieaktywny a na maila nikt mi nie odpowiedział. Chyba że w soboty nie pracują.
Firma jest z Warszawy więc jak ktoś ma blisko to może sprawdzić osobiście.
Zachowajcie czujność😁

Odpowiedzieli na mail między innymi to:
"Obecnie nie prowadzimy wysyłki za pobraniem, ponieważ wielu klientów nie odbiera zamówionego sprzętu, który po jego nieodebraniu wraca do magazynu sklepu na nasz koszt. Uprzejmie informujemy, że w związku z usprawnianiem działania infolinii, kontakt telefoniczny ze sklepem do dnia 17 stycznia będzie niemożliwy"

Podejrzane to trochę.

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #393 dnia: 14 Stycznia 2018, 17:49:00 czas Polski »
związku z usprawnianiem działania infolinii, kontakt telefoniczny ze sklepem będzie niemożliwy"

Mistrzowie optymalizacji :D

Odpuscilbym, szkoda utopic 1,5 kola.

Stol-Drew

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: 14 Stycznia 2018, 18:07:02 czas Polski »
coś smierdzi ,jakiś czas temu chciałem swoja makite sprzedać.

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: 14 Stycznia 2018, 19:21:30 czas Polski »
coś smierdzi

Nie no co Ty super legalny biznes , cena 20 % taniej niż najtańsza maszyna na rynku brak kontaktu , ściema z telefonami , brak wysłania za pobranie to NA PEWNO 100 %
legal deal ;D

Ja na miejscu kupującego odpuściłbym sobie , osobiście nauczyłem się że , Promocje Okazje i super ceny nie istnieją tj są ale to my jesteśmy tymi promocjami a mnie towar który raczej nie  przyjdzie .

Offline Lopi1

« Odpowiedź #396 dnia: 14 Stycznia 2018, 19:23:14 czas Polski »
Na Olx kilka miesiecy temu było kilka prawie nowych PTS 10, ceny od 800 do 1000, na gwarancji. Sam kupilem takiego za 850 zl. Warto poszperać i nawet poczekać. Na przykład jeden gość sprzedawał, bo kupił z dofinansowania przez Urzad Pracy, maszynki nawet nie rozpakował, nie wiadomo dlaczego. Pewnie też tak kupuja  Makity. Co ciekawe PTSy na allegro, mocno zmęczone, niekompletne i czasem niesprawne (silnik) idą w licytacji nawet po 400-700 zl.

Offline h_rov

« Odpowiedź #397 dnia: 18 Stycznia 2018, 21:55:34 czas Polski »
Właśnie jestem kolejnym posiadaczem MLT100 (to moja druga maszyna tego producenta po LB1200F) Tak jak poprzednio widząc wykonanie nie jestem zadowolony a mimo wszystko kupiłem...

Klin już idzie do ściecia... wkładkę zamienię na panel podłogowy... caluga też oczywiście od poprawki....wózkiem zajmę się za chwilę ...

Ale mam takie pytanie - Aby wyrównać blat chciałem go wyłożyć (przykleić na niego) kompozyt aluminiowy ACP - DIBOND, TuBOND ( różne nazwy )
Co o tym sądzicie? Jak to będzie się zachowywać? Zalety przeciwwskazania?

Opcja nr 2 - spróbować to przejechać frezem do planowania frezarką ręczna na prowadnicach i następnie wypolerować.
Blat tragedii nie ma odchyłka max 1mm ale co można to należy ulepszać....

Offline draax

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Jesli wyglada na proste, to jest proste!
  • View Gallery
« Odpowiedź #398 dnia: 18 Stycznia 2018, 22:00:16 czas Polski »
Właśnie jestem kolejnym posiadaczem MLT100

Łącze się z Tobą w bólu :D

meridox

• Gość
« Odpowiedź #399 dnia: 18 Stycznia 2018, 22:01:46 czas Polski »
blat ma odchyłkę max 1mm i myślisz że ręczną frezarką na prowadnicach ręcznie wyjdzie Ci lepiej ?

Nożyk

• Gość
« Odpowiedź #400 dnia: 18 Stycznia 2018, 22:21:11 czas Polski »
Sporo o tym MLT-ku już na forum jest napisane i tak czytam i się zastanawiam na czym polega jej  fenomen.  🤔 Bo skoro TYLE jest w tej pilarce wad i rzeczy do poprawy to dla czego 3/4 użytkowników DiD miało, ma lub będzie ją miało.

MChObi

• Gość
« Odpowiedź #401 dnia: 18 Stycznia 2018, 22:27:26 czas Polski »
Sporo o tym MLT-ku już na forum jest napisane i tak czytam i się zastanawiam na czym polega jej  fenomen.  🤔 Bo skoro TYLE jest w tej pilarce wad i rzeczy do poprawy to dla czego 3/4 użytkowników DiD miało, ma lub będzie ją miało.

TO nie jest tak że makieta jest idealna w innych piłach masz więcej do poprawy , mniejszy blat , dodać trza softa i jak porównujesz makietę do innych to naprawdę fajny wybór + plus moje subiektywne odczucie  jest jakby trochę solidniejsza w budowie ( miej plastikowa ) .
A następny model to już bosch 10xs  chyba ale za takiego boscha ma się 2 makiety więc portfel wyznacza czasami drogę którą podążamy ;D

Offline RobRob

« Odpowiedź #402 dnia: 18 Stycznia 2018, 22:28:22 czas Polski »
i wysokość cięcia

Offline BlackJack15

« Odpowiedź #403 dnia: 18 Stycznia 2018, 23:20:29 czas Polski »
Między MLT100 a Bosch 10xc jest jeszcze chyba często pomijana Metabo TS 254. Jest chyba kilka osób które je mają i nie żeby była ona idealna ale nawet ostatnio jeden z kolegów stwierdził po zakupie DW7491 że chyba jednak pogodzi się ze swoją TS. Ja osobiście jestem z niej zadowolony - mocy nie brakuje, soft start, klin obniżany, rozsuwane stoły, mobilna (jej rozstawienie to 20 sek.), stoły proste, culaga łapie z dwóch stron. Ma swoje minusy ale czytając ile to ludzie się męczą by dopracować swoje to ta piła jest chyba rozsądną opcją.
« Ostatnia zmiana: 18 Stycznia 2018, 23:26:11 czas Polski wysłana przez BlackJack15 »

Offline Granado

« Odpowiedź #404 dnia: 19 Stycznia 2018, 14:22:58 czas Polski »
Do zarobku Makita może i jest Be. Ale dla prac okazjonalnych w domu, majsterkowania jest super, zwłaszcza tarcza. Postawiłem przy jej użyciu całą drewutnię, domek dla wnuka, wykonałem półki w domu. Zarobiła na siebie w trójnasób.