Przemoprzem - mam wrażenie, że pisząc "uwielbiana" masz z nią jakiś spory problem. Czy Ty przypadkiem nie sprawdzasz tej piły w Casto w Tarnowie, bo jeśli tak to potwierdzam, tańczy w niej cały agregat - ale jest to problem stricte tego egzemplarza - nie działa blokada pochylenia tarczy. Już raz o tym pisałeś i oczywiście żenujący jest to przypadek, ale nie wyrokujący. Nie chce mi się trzeci raz pisać, ale też kupiłem w tym sklepie i mogę Ci wysłać zbrzegowany pasek drewna gr 1mm i np 7cm wys wycięty z kantówki z tej niby śmiechu wartej piły.
Masz do niej awersję - ok., ale pisząc w drwiący sposób - wydajesz "nieomylny" osąd na całą grupę osób jakże "pomylonych".
Twoje podejście do tematu budowy piły jest jak najbardziej słuszne, ale też nie dla wszystkich - nie każdy ma czas, zdolności, chęci i przymus oszczędzania/tych parametrów jest więcej/ i ten temat też już był przerabiany. A bycie wyrocznią musi podparte pełną wiedzą.
Nie obraź się - musiałem troszkę obronić siebie, a może też innych mniej lub bardziej zadowolonych posiadaczy Makity