Ja może nie pomogę w wyborze, ale też zastanawiam się nad szlifierką kątową w przedziale podanym w temacie czyli około 200 PLN i zastanawiałem się nad :
Makita GA5030
Metabo W 820 125mm
lub może jakiś AEG ?
Rozmiar tarczy TYLKO 125 mm - nie 115 i nie większa, tak aby była możliwa praca jedną ręką
Kolega w temacie pisze, że wyda+-200 PLN i ja podobnie bym oscylował w tym pułapie, ale jeśli byłaby znacząca różnica w szlifierce za np 250 PLN to owszem mogę dołożyć.
Ja jednak doprecyzuję, że wspomnianą szlifierkę potrzebuję głównie do SZLIFOWANIA jak nazwa wskazuje

a cięcie raczej sporadyczne i jeśli już biorę się do pracy to trwa to od 30 minut do czasami kilku godzin, gdzie przy chińczyku po 15 minutach pracy trzeba odłożyć narzędzie na bok, aby rąk sobie nie poparzyć ;/
Zależy mi głównie na sprzęcie z bardzo dobrym chłodzeniem, które nie będzie się nagrzewało za szybko i zbyt mocno ...oczywiście jak popracuję 1 godzinę i zrobię sobie przerwę nic się nie stanie, ale 5 do 15 minut pracy doprowadza człowieka do białej gorączki ;p
Chińczykiem przetnę pręcik albo coś, ale czym dobrze i "tanio" dajmy max 250 PLN coś mógłbym szlifować ?