22 Maja 2026, 18:30:02 czas Polski

Autor Wątek: Witam Serdecznie !  (Przeczytany 1644 razy)

Offline dziadzkoantoszka

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Szcze żywie biełaruś!
  • View Gallery
Witam Serdecznie !
« dnia: 27 Czerwca 2015, 22:01:20 czas Polski »
Witam serdecznie brać Stolarską i wszelkich dłubaczy w drewnie.Mam na imię Adam pochodzę z woj.Pomorskiego.Jestem z rocznika 83 a dłubaniem w drewnie zajmuje się prawie od zawsze. Prowadzę małą firemkę zajmującą się szeroko rozumianym rękodziełem ludowym , prowadzę również pracownię naprawy i renowacji instrumentów muzycznych, antyków do tego jestem dyplomowanym stroicielem Pianin i Akordeonów, żeby było śmieszniej to mój formalny zawód to ciastkarz- cukiernik  8) Co do mojego warsztatu to mogę powiedzieć że pod względem maszyn/narzędzi jest na bardzo przeciętnym poziomie , za to mam dobre warunki lokalowe i sporo miejsca. Tyle o mnie i mojej pracowni.Pozdrawiam !

Offline krzyś48

Odp: Witam Serdecznie !
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Czerwca 2015, 22:18:17 czas Polski »
Miło  powitać utalentowanego kolegę :)

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Czerwca 2015, 00:27:20 czas Polski »
Witamy kolegę.
mam nadzieję że będzie nam dane kiedyś zapoznać się z tajnikami odnowy starych instrumantów muzycznych.
pozdrawiam

kwita

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Czerwca 2015, 09:16:08 czas Polski »
Witam, witam... Jak większość tutaj, ma inny zawód wyuczony, wykonywany a jeszcze czym innym się zajmuję... Kiedyś pamiętam, wypełniałem jakieś papiery w pracy w kadrach, była rubryka zawód, pani nalegała aby był wpisany zgodnie z dyplomem. Nie docierało do niej, że jest za mało miejsca, myślała, że żartuje. Chciała, to wpisałem: Inżynier telekomunikacji o specjalności teletransmisja, profil elektroniczny... :). W moim przypadku zawód wykonywany jest zgodny z wyuczonym, ale hobby to m.in. drewno, projektowanie i budowa mebli z płyt, wiat i zadaszeń a także kafelki, instalacje elektryczne itp.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Czerwca 2015, 20:49:03 czas Polski »
mój formalny zawód to ciastkarz- cukiernik
Witam,
W związku z tym co napisałeś to pewnie z Twoich rąk wychodzą same cukiereczki.
Co do zawodu to faktycznie większość tak ma, ja mam Operator i konserwator w zakresie pralniczym i włókienniczym, potem była szkoła fotograficzna, a pracuję w sklepie motoryzacyjnym a za niedługo będę sadownikiem ;D
Z prania to ma tylko pranie i konserwację tapicerki samochodowej, a z fotografi to do niedawna latałem po weselach ale to trza mieć formę ;D
A kariera w sklepie pewnie skończy się pryndzy niżli myślałem :(
« Ostatnia zmiana: 29 Czerwca 2015, 20:51:06 czas Polski wysłana przez kozio »

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Czerwca 2015, 21:22:50 czas Polski »
Witaj. Jak masz fotki swoich prac, to zaprezentuj w Galerii. Jeśli nie masz, to od dzisiaj dokumentuj wszystkie prace, wszyscy chętnie je obejrzymy. Powodzenia :)

Offline dziadzkoantoszka

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Szcze żywie biełaruś!
  • View Gallery
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Czerwca 2015, 22:42:21 czas Polski »
Mam sporo zdjęć swoich prac, ale nie wiem gdzie można wrzucać takie galerie, jest dział "realizacje" , jednak ja z kilku względów nie mogę sobie pozwolić na wrzucanie realizacji "krok po kroku" mam w planach wydać kolejną książkę oraz ebooka zdjęcia z postępów prac są zbyt cenne by je udostępniać na forach.Mogę wrzucić zdjęcia już gotowych prac - bo zapomniałem wspomnieć iż czasem również tworzę instrumenty od podstaw - są to raczej ludowe instrumenty oraz w pełni funkcjonalne repliki z dawnych epok.Jeśli na forum istnieje miejsce w którym mógłbym pokazać "parę" zdjęć bez "szczegółów" to oczywiście mogę umieścić je tam.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Czerwca 2015, 22:53:20 czas Polski »
Napisałem o Galerii- jest tu:  http://forum.domidrewno.pl/media/

Offline dziadzkoantoszka

• Newbie
  • *
  • Ocena +0/-0
  • Szcze żywie biełaruś!
  • View Gallery
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Czerwca 2015, 23:31:45 czas Polski »
Ok.Znalazłem.Wrzuciłem już trochę zdjęć.Mam nadzieję że nie zkrytykujecie za mocno  8)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Czerwca 2015, 20:46:16 czas Polski »
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
Nie wiem jak się takie rzeczy krytykuje...
Może ktoś inny  ;)