25 Kwietnia 2026, 21:20:34 czas Polski

Autor Wątek: Podcinak składany Comfort z DIA  (Przeczytany 4860 razy)

Offline Andmat

Podcinak składany Comfort z DIA
« dnia: 21 Lipca 2013, 14:29:00 czas Polski »
Jak myślicie warto zainwestować w taki podcinak. Mam już kilka szt zwykłych trapezowych ale pomyślałem że z dimantem dłużej by polatał i może opłaca się zakupić takowy...

Offline Jakub

Odp: Podcinak składany Comfort z DIA
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Lipca 2013, 22:01:59 czas Polski »
A może taki: http://www.globus-wapienica.eu/promocje.29.podcinaki_stozkowe_dia.213.html?offset=70&isPromo=1 jest akurat na promocji. Trapezowy, ale za to nie trzeba zmieniać przyzwyczajeń skoro już tniesz na trapezowym to zostanie wszystko po staremu  ;)
Pozdrawiam Jakub.

Offline Andmat

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lipca 2013, 15:11:27 czas Polski »
Owszem, tniemy cały czas na trapezowym ale nie na grubości 3,1-4 tylko 2,8-3,5 i te są dla nas najlepsze. Nie mamy belki dociskowej a płyty są różne...najczęściej krzywe :-) i taki podcinak może być wystawiony wyżej. Natomiast wszyscy mówią że mimo wszystko składany jest lepszy właśnie z tego powodu że jak płyty wygięte to można wyżej podnieść bez zwiększania śladu. No nic ..Zakupiłem i jak przyjdzie to się okaże czy wart swojej ceny czy też będzie lipa. Cena jest bardzo okazyjna w każdym bądź razie.. Regularna to ponad 2189 brutto a teraz w globusie 956 to ponad 50% taniej wciąż drogo ale okazja jest:-)

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Lipca 2013, 19:17:19 czas Polski »
Andmat - to jak porobisz pierwsze testy na tym składanym - to ja poproszę o reckę ;)
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

Offline Andmat

« Odpowiedź #4 dnia: 22 Lipca 2013, 20:31:31 czas Polski »
Jutro mają go do mnie wysłać. Coś tam skrobnę jak potniemy nim trochę.

Offline Andmat

« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2014, 08:37:50 czas Polski »
Podcinak "zrobił juz ponad 100 płyt i nie widać aby coś było nie tak. Pracuje bardzo dobrze i jeśli chodzi o zakup to był to strzał w przysłowiową 10. Na nasze potrzeby jego trwalośc jest jak najbardziej OK. Jakość cięcia?REWELACYJNA.!! Prostota regulacji i stabilność to bez wątpienia zalety których nie da się przecenić. Powiem tylko ze krawędzie po oklejeniu wyglądają DUUUŻO lepiej niż cięte i oklejane na maszynach za grube setki tysięcy złotych. ( w lokalnej hurtowni nie wierzyli że płyta cięta na chińskiej formatówce i oklejona na zwykłej ręcznej okleiniarce bez wstępnego frezowania , cyklin i polerek tak wygląda. ) jedyna wyższość moim zdaniem to szybkość z jaką oklejaja te maszyny. My musimy poświecic więcej czasu na dopracowanie formatki.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2014, 08:46:58 czas Polski »
Przydały by się Zdjęcia makro ciętej krawędzi.

Offline Andmat

« Odpowiedź #7 dnia: 28 Stycznia 2014, 20:51:25 czas Polski »
Uwierz na słowo.. Jakośc nieporównywalna do podcinaka stożkowego. Składane zwykłe? nieźle ale ten DIA po prostu wymiata.
P.S
Kupiłem go 22.07 założyłem 2 dni później i w dalszym ciągu jest wszystko bardzo ładnie cięte bez wyszczerbień. Czasami (ale tylko gdy płyta jest naprawdę krzywa a docisk zbyt słaby może zdarzyć się jakiś ubytek ale na pewno nie z winy podcinaka.

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Stycznia 2014, 23:54:26 czas Polski »
Dzięki za info, szykuję się na pył z płyty ;) więc i podcinak trzeba będzie założyć ;)
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek