20 Maja 2026, 12:15:38 czas Polski

Autor Wątek: Rustykalne uchwyty  (Przeczytany 4817 razy)

Offline rustykalneuchwyty

Rustykalne uchwyty
« dnia: 10 Lipca 2015, 09:44:53 czas Polski »
Witajcie serdecznie drodzy forumowicze! Przeszukując internet pod kątem dla tej tematyki, znaleźliśmy to forum. No ale do rzeczy: Jesteśmy firmą dystrybuującą przeróżne rustykalne uchwyty meblowe, ale nie tylko. W swojej ofercie posiadamy również: klamki, kołatki, zamki, wieszaki, gałki, muszle, ćwieki, i wiele wiele innych. Po za tym, może napiszemy nieco osobiście o nas: każdy jest inny wiadomo, ale na forach udzielam się głównie ja, czyli Maciej, miło mi! Mam 23 lata, zajmuje się głównie informatyką i fotografią, ale jestem też fanem wszelakiej muzyki (głównie cięższe brzmienia). Po za tym grałem kiedyś na gitarze i w wolnych jestem także zapalonym graczem. Miło mi Was powitać!

kozio

• Gość
Odp: Rustykalne uchwyty
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Lipca 2015, 17:45:48 czas Polski »
jestem też fanem wszelakiej muzyki (głównie cięższe brzmienia)
Witamy
Możesz sobie robić stroje obijane tymi rustykalnymi ćwiekami np na koncerty czy cóś
Dzieki za rabat

Pozdrawiam

Offline JarekO

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +26/-4
  • Centrum dowodzenia
  • View Gallery
    • Domidrewno.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Lipca 2015, 21:10:20 czas Polski »
Witam. Tylko z tego co widzę (po nicku, opisie, podpisie itp) konto założone jest wyłącznie w celu reklamowania sklepu. Jeśli tak nie jest - proszę wyprowadzić mnie z błędu. Jeśli tak jest... obawiam się iż konto zostanie skasowane. Jeśli których z forumowiczów coś u Państwa kupował i doda do działy polecanych sklepów to inna sprawa...
----------------------------------------
Pozdrawiam
Jarek

kozio

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2015, 17:37:51 czas Polski »
Przynajmniej z grubej rury powiedział o co chodzi tylko trza zweryfikować czy będdzie potrafił doradzać i pomagać forumowiczom...

« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lipca 2015, 10:50:09 czas Polski »
Oczywiście panowie że konto jest założone po to by doradzać, ale też wyrabiać sobie opinie eksperta na forum - przez co reklama robi się sama :) Spokojnie, nie jestem tu żeby zaspamować forum, a raczej pomóc i miło spędzić czas :)

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lipca 2015, 19:26:31 czas Polski »
No no, właśnie złożyłem zamówienie na klasyczne uchwyty do skrzyń - wzór i wykonanie (odlew) którego nigdzie nie mogłem znaleźć. Całkiem niezła oferta - moglibyście zamieścić na swojej stronie trochę materiałów edukacyjnych, trochę o historycznych wzorach okuć, trochę o materiałach. Żeby zaistnieć wśród użytkowników tego forum MUSICIE MIEĆ MISJĘ ;)

Offline sajo

« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lipca 2015, 09:20:25 czas Polski »
ja zamówiłem kiedyś takie:
http://rustykalneuchwyty.pl/okucia-skrzyn-kufrow/395-zawias-skrzyniowy-185mm.html
i trochę lipa, bo na zdjęciach jest kąt prosty, a ja sam musiałem zaginać, bo moje miały może 30 stopni.

Klo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2015, 12:37:56 czas Polski »
ja zamówiłem kiedyś takie:
http://rustykalneuchwyty.pl/okucia-skrzyn-kufrow/395-zawias-skrzyniowy-185mm.html
Ciekawa opcja "Zobacz większe". Wyskakujący obrazek jest... Mniejszy. :D :D :D  ;D ;D ;D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Lipca 2015, 14:06:06 czas Polski »
To prawie jak grzanie zimne w dotyku ;)

« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lipca 2015, 09:17:31 czas Polski »
Szczerze to każdy odlew jest unikalny i może mieć różne "dodatki" w postaci bruzd, lekkich wykrzywień, czy innego koloru niż na zdjęciu - ponieważ takie odlewy są zawsze niepowtarzalne. Ale żeby tak 30 stopni zamiast 90? Dziwny przypadek, trzeba było pisać do nas, na pewno byśmy próbowali polubownie rozwiązać problem :) Co do tych artykułów historycznych - bardzo dobra uwaga! Niestety, nie wiem kiedy znajdę czas na dłuższy artykuł, gdy co chwila coś mi wypada, chociaż dziś luźniejszy dzień :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lipca 2015, 10:19:19 czas Polski »
A co to tam w logo masz?
Czyżby to sumo przy umywalce?

« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lipca 2015, 14:03:40 czas Polski »
To jest kowal kujący na kowadle - nasze opatentowane logo :P Właśnie dzięki sugestii kolegi Michała G. Napisałem dzisiaj artykuł, traktujący nieco o historii odlewnictwa, dzięki za pomysł :) Jakby ktoś chciał poczytać nieco historii, to zapraszam: historia odlewnictwa.

kozio

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Lipca 2015, 14:10:35 czas Polski »
Fajnie ze słuchasz porad, a nie uważasz że wszystko wiesz.
Ja chciałbym na stronie zobaczyć jakieś przykłady mocowania, np: wrzeciądz na jakimś kuferku czy drzwiczkach, albo ukucia czy zawiasy na jakiejś skrzyni. Czasem widzę gdzieś ciekawe zawiasy ale nie wiem jak się je prawidłowo mocuje.

Offline Łukasz G.

« Odpowiedź #13 dnia: 15 Lipca 2015, 14:27:23 czas Polski »
A mogę być i Michałem ;) Właśnie o to chodziło - poprosimy o więcej a i zamówienia będą. Mnie interesują opisy najbardziej popularnych modeli okuć, zawiasów i uchwytów XVIII/XIX wiek.

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Lipca 2015, 15:16:59 czas Polski »
Niestety, nie mamy na stanie nic, co by było zamocowane na meblach / skrzyniach / drzwiach itp. (no może po za własnymi biurkami). Ale często klienci nadsyłają nam własne aranżację, z wykonaniem naszych dodatków :) Łukasz strasznie Cię przepraszam, w natłoku pracy niechcący Cię przechrzciłem :P