10 Lipca 2026, 22:19:10 czas Polski

Autor Wątek: Zacisk frezarki Mac allister MRO 1500 wersja angielska  (Przeczytany 2693 razy)

Offline nabuch

Zacisk frezarki Mac allister MRO 1500 wersja angielska
« dnia: 19 Lipca 2015, 08:23:37 czas Polski »
Witajcie . Jak już opisywałem w tym temacie  stałem się posiadaczem frezarki Mac allister Mro 1500 .
http://forum.domidrewno.pl/frezarki/angielskie-frezarki/
 Sprzedawca mnie oszukał i nie wysłał mi zacisku z nakrętką. Po prawie miesiącu obietnic próśb i gróźb muszę w końcu kupić sobie jakiś ten zacisk bo na sprzedawcę nie ma chyba co liczyć. Pożyczyłem sobie z pracy tulejkę od frezarki tryton  ale frezy się nie zaciskają Tu pojawił się problem czy po prostu zacisk od trytona jest dostosowany do trytona czy mac allister jako że jest  angielski ma inaczej owierconą tuleję. Prośba do Was o pomierzenie tulei zdawczej(najlepiej w tym modelu frezarki wersja metryczna ) od strony frezarki i porównanie z moimi wymiarami. https://photos.google.com/photo/AF1QipO_QrbADX5z8Fgwiha5jzpWWQc3VUy7l4v152Tl
Pozdrawiam Wojtek
« Ostatnia zmiana: 19 Lipca 2015, 08:29:50 czas Polski wysłana przez nabuch »

akwa-stolarz

• Gość
Odp: Zacisk frezarki Mac allister MRO 1500 wersja angielska
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Lipca 2015, 14:47:22 czas Polski »
Twój ostatni link nie działa

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline nabuch

« Odpowiedź #2 dnia: 19 Lipca 2015, 15:28:22 czas Polski »
Nie wiem dlaczego ale nie mogłem udostępnić  rysunku przez goglge +  ale dodaję go w załączniku . Dziękuję za informację i pozdrawiam

Offline nabuch

« Odpowiedź #3 dnia: 06 Sierpnia 2015, 11:24:39 czas Polski »
Temat nieaktualny . Udało mi się jednak dostać tą angielską tulejkę od sprzedawcy . Po zakupie tulejki redukcyjnej 1/2"  na 8mm z CMT wszystko ładnie chodzi.  Po ponad miesiącu wreszcie mam frezarkę :) Co do samej tulejki od wersji PL trzeba jednak porównać wymiary czy nie tuleja zdawcza frezarki PL i UK nie są inaczej owiercone. Pozdrawiam i zamykam