24 Kwietnia 2026, 17:45:59 czas Polski

Autor Wątek: Radzisz sobie lewą ręką?  (Przeczytany 4628 razy)

Offline GregThomas

Radzisz sobie lewą ręką?
« dnia: 05 Sierpnia 2015, 15:29:41 czas Polski »
Siemanko :)

Dzisiaj postanowiłem powiesić w garażu kolumny, które kiedyś, dawno, dawno temu, jeszcze jak byłem młody i piękny... Żartuję, nadal jestem młody i piękny :D. No, w każdym bądź razie sam je zrobiłem jak byłem jeszcze gówniarzem. Wyglądają tragicznie, ale grają całkiem znośnie, przynajmniej sąsiedzi nie narzekają, z resztą, nawet gdyby narzekali to raczej ich nie usłyszę :D. Postanowiłem, że je powieszę w garażu bo do domu są za mocne i za brzydkie. Do rzeczy: wywierciłem sobie otworki w ścianie pod kołki i wkręty. Lewą kolumnę zamontowałem bez problemu wbijając w ścianę 4 wkręty. Natomiast przy prawej kolumnie wyszła mi taka mała anomalia:

Po lewej wkręty wbijane prawą ręką a po prawej wkręty wbijane lewą ręką. Najpierw się wk... i chciałem wyciągnąć te wkręty aby wbić nowe. Ale po chwili ogarnął mnie śmiech i stwierdziłem, że pies to lizał i przecież to rozwiązanie chwilowe, bo niedługo i tak będę w tym miejscu robił zabudowę więc kolumny znajdą swoje miejsce na półce a nie na ścianie :). CHoć z drugiej strony jakby mi ktoś tak zostawił robotę to bym go za jaja na tych wkrętach powiesił, no ale siebie przecież wieszał nie będę :D.

Zastanawiam się tylko, czy ja jestem tak hojnie obdarzony umiejętnością władania narzędziami za pomocą lewej ręki, czy inni też mają z tym problem. Jak jest z Wami? :).

PS. Dodam, że te wkręty były zamówione z all...o i są strasznie słabej jakości, o kołkach nie wspomnę. Chociaż z drugiej strony, inny wkręt by się złamał a te się wygięły :).
« Ostatnia zmiana: 05 Sierpnia 2015, 15:31:52 czas Polski wysłana przez GregThomas »

kozio

• Gość
Odp: Radzisz sobie lewą ręką?
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Sierpnia 2015, 16:33:57 czas Polski »
Robiliśmy kiedyś ze znajomymi zawody w rzucaniu lewą z rozbiegu i wyglądało to jakby się łokcie w drugą stronę wyginały ;D
Co do kolumn, jak dostaną mocy na basie to mogą spaść i narobić bałaganu...

Offline GregThomas

« Odpowiedź #2 dnia: 05 Sierpnia 2015, 17:07:05 czas Polski »
jakby się łokcie w drugą stronę wyginały
Fakt, jest tak :D. Jakiś taki niedowład. ALe np moja mama jest praworęczna, pisze prawą ręką itd. ale młotek trzyma właśnie w lewej ręce i nie potrafi w prawej :).
mogą spaść
Wątpię, że spadną :). Nie będę raczej robił imprez (choć mógł bym :D). Muze puszczam głośniej tylko jak robię coś na podwórku, jak pracuję w garażu/warsztacie to nie słucham zbyt głośno bo to męczy na dłuższą metę :). Poza tym, to chwilowe rozwiązanie, jak ogarnę sobie zabudowę na tej ścianie to zrobię normalne półki na te kolumny, bo tak na kątowniki to trochę wieśniacko :).

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +9/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpnia 2015, 18:01:11 czas Polski »
Myślę że problem nie leży w pracy lewą ręką, ale w tym że masz w garażu przeciąg gtóry utrudnia czasami wbijanie i przekrzywia je. ;)

A nie lepiej wkręcić zamiast wbijać?

Pozdrawiam

Offline GregThomas

« Odpowiedź #4 dnia: 05 Sierpnia 2015, 20:18:36 czas Polski »
A nie lepiej wkręcić zamiast wbijać?
Pozdrawiam
Pewnie, że lepiej :). Ale te wkręty nie miały gwintu tylko takie kołnierzyki, je się wbija akurat. Ale fakt, mogłem wykorzystać takie z gwintem. Nauczka na przyszłość :).

Klo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Sierpnia 2015, 20:34:35 czas Polski »
Ale te wkręty nie miały gwintu tylko takie kołnierzyki
Chińskie. ;D ;D ;D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Sierpnia 2015, 20:46:39 czas Polski »
Może to wkręty szybkiego montażu?
Je się wbija a w razie potrzeby wykręca. Ja poziomowałem wylewkę za ich pomocą.

Offline tomekz

• Moderator
  • Hero Member
  • Ocena +64/-7
  • View Gallery
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Sierpnia 2015, 20:50:26 czas Polski »
Radzisz sobie lewą ręką?
???
Sobie..................nie ważne którą , aby było  mocno i dobrze :-[ ;D

Offline Morświn

« Odpowiedź #8 dnia: 05 Sierpnia 2015, 20:55:20 czas Polski »
;D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 05 Sierpnia 2015, 20:57:36 czas Polski »
Następnym razem kobitę poproś niech wali...

...młotkiem ;)

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #10 dnia: 05 Sierpnia 2015, 21:19:41 czas Polski »
A ja jestem mańkutem mam ten plus że jak coś mi się stanie w lewą ręke to mogę walić MŁOTKIEM i prawą ręką. Natomiast jednej rzeczy nie potrafie robić lewą ręką mianowicie wycinać. Nożyce nie leża mi w tej ręce :)
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 05 Sierpnia 2015, 21:37:36 czas Polski »
Bo musisz mieć nożyce dla mańkutów. :)

Offline Wojtek Ś

« Odpowiedź #12 dnia: 05 Sierpnia 2015, 21:39:01 czas Polski »
Yhyyyy do obcinania paznokci :D
Nieważne na jakim sprzęcie pracujesz ważne jak to robisz :)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Sierpnia 2015, 22:16:35 czas Polski »
A czemu nie? :) Trzeba tylko poszukać.

Offline rustykalneuchwyty

« Odpowiedź #14 dnia: 13 Sierpnia 2015, 10:15:01 czas Polski »
Ja jestem całkiem innym przypadkiem, jeśli chodzi o naprzemienność pracy rąk. Wszystko robię prawą; i piszę, i gram i również młotek i narzędzia trzymam prawą ręką. Ale jest jedna rzecz którą robię lewą ręką, o której się lepiej na łamach forum nie będę wypowiadał ;D