17 Maja 2026, 16:25:32 czas Polski

Autor Wątek: Kątomierz elektroniczny.  (Przeczytany 3324 razy)

Offline saper01

Kątomierz elektroniczny.
« dnia: 08 Sierpnia 2015, 16:41:47 czas Polski »
Witam.
Posiadam do sprzedania kątomierz elektroniczny marki Shinwa.
Dokładność pomiaru to 0,1 stopnia.
Długość ramienia to 30cm.
Po rozłożeniu mamy liniał 60cm.
Cena dla forumowicza to 230,-

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
Odp: Kątomierz elektroniczny.
« Odpowiedź #2 dnia: 14 Października 2015, 09:30:48 czas Polski »
Korzystam z kątomierza cyfrowego a także z cyfrowej suwmiarki z Lidla:   http://fanlidla.pl/produkt/K%B1tomierz%20cyfrowy   - dla amatora w sam raz.

Offline futrzak

« Odpowiedź #3 dnia: 14 Października 2015, 21:40:26 czas Polski »
Elegancki, muszę kupić kiedyś jak będzie.

Offline saper01

« Odpowiedź #4 dnia: 20 Października 2015, 18:00:09 czas Polski »
Korzystam z kątomierza cyfrowego a także z cyfrowej suwmiarki z Lidla:   http://fanlidla.pl/produkt/K%B1tomierz%20cyfrowy   - dla amatora w sam raz.
Na aliexpresie dużo taniej http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-2-IN-1-digital-angle-ruler-360-degree-200mm-electronic-digital-protractor-angle-meter/1396463313.html?spm=2114.01020208.3.1.UIxdHQ&ws_ab_test=201556_8,201527_3_71_72_73_74_75,201560_9

Nie porównuj chińskiego sprzętu do Japońskiego. Nie ma to sensu. Chiny wszystko skopiują, lecz niekoniecznie będzie tej samej jakości.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #5 dnia: 20 Października 2015, 20:08:51 czas Polski »
Nie porównuj chińskiego sprzętu do Japońskiego. Nie ma to sensu.
Na pewno masz rację ,ale na Japońskiego mnie nie stać a Lidlowego mam :P
I tak samo jest z innymi sprzętami, jakie przeważnie hobbiści kupują.

Pozdrawiam ;)

Offline saper01

« Odpowiedź #6 dnia: 20 Października 2015, 22:02:58 czas Polski »
Oczywiscie sie zgadzam. Kazdy kupuje do swoich potrzeb. :)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Października 2015, 22:12:23 czas Polski »
Panowie! Po co te zbędne komentarze, że tu taniej, tam jeszcze taniej, a taki w zupełności mi wystarcza?
Chłop zamieścił ogłoszenie zgodnie z panującymi zasadami i szlus.
Ktoś będzie chciał kupić, to kupi. Ewentualnie dopyta, czy to na forum czy też w prywatnej wiadomości.
Po co rzucać komuś kłody pod nogi?

mily68

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Października 2015, 23:31:15 czas Polski »
Klo masz rację.
Szkoda, że z 29 postów sapera 25 dotyczy jego ogłoszeń w dziale "Sprzedam". Widać, że traktuje forum wyłącznie jako miejsce zbytu nietaniego choć wysokiej jakości towaru.

Klo

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Października 2015, 06:19:01 czas Polski »
O ile mnie pamięć nie myli, to on od samego początku nastawił się na to i nie krył się z tym. Jeśli więc... Niech próbuje. :)
P.S.
I chyba nawet ktoś z forum kupował w jego sklepie i nie żałował.

Offline krzyś48

« Odpowiedź #10 dnia: 21 Października 2015, 09:12:19 czas Polski »
Zbędnej dyskusji chyba nie wyeliminuje się  ??? może i szkoda  :-\  ale z drugiej strony warto mieć alternatywę :)
A oryginalnych,markowych sprzętów nie porównywać z wyrobami "sprzętopodobnymi "  :P
Co nie oznacza że tymi drugimi nie da się pracować :)
Pozdrawiam ;)

Offline Henry

« Odpowiedź #11 dnia: 21 Października 2015, 09:18:32 czas Polski »
No ale to jest kątomierz nie prom kosmiczny. A Chińczycy już dawno udowodnili że mogą produkować z dowolną jakością - kwestia tylko ceny.

Offline saper01

« Odpowiedź #12 dnia: 21 Października 2015, 15:26:31 czas Polski »
No ale to jest kątomierz nie prom kosmiczny. A Chińczycy już dawno udowodnili że mogą produkować z dowolną jakością - kwestia tylko ceny.

Tak. To prawda. Chinczycy takze potrafia robic dobre rzeczy. Nie chcialbym tutaj poruszac problemu cena-jakosc, ale prosze mi wierzyc, Japonczycy to nie jest glupi narod. I jesli chinskie produkty bylyby tej samej jakosci co japonskie i w duzo nizszej cenie to dla nich sprowadzenie z chin do japonii nie byoby problemem. Niestety pracuja produktami sprawdzonymi i bezawaryjnymi, czyli glownie japonskimi. Spotkalem sie takze ze uzywja produktow made in usa, ale nie tak czesto jak made in japan.
Nie mam tutaj zamiaru promowania narzedzi made in japan, bo kazdy pracuje tym czym mu wygodniej. Chcialbym jedynie dac mozliwosc kupna i uzycia narzedzi japonskich ktore sa niedostepne lub trudno dostepne w Polsce.
:)

Klo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Października 2015, 17:00:38 czas Polski »
Zbędnej dyskusji chyba nie wyeliminuje się  ??? może i szkoda  :-\  ale z drugiej strony warto mieć alternatywę :)
Masz rację. Jednak alternatywy powinny być podawane w wątkach pt.: "Jaki, jaką, jakie (coś tam, coś tam) kupić?", a nie w dziale sprzedaży. W taki sposób, to można znaleźć alternatywę dla głupiego gwoździa i w konsekwencji nikt nic tu nie sprzeda.

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Października 2015, 18:12:23 czas Polski »
Nawet nie wiedziałem, że w sklepie sapera01 kupiłem dwa strugi kanna i małą piłę dozuki. Gdybym wcześniej się zorientował pewnie skorzystałbym z rabatu.
Z zakupów jestem zadowolony, czas pokaże jak z trwałością ostrza.