ja kupiłem używkę, niemiecką ma chyba ze sto lat:) ale to równiarko -grubościówka, żeliwa jest ponad 500 kg, czy jest mobilna , hmm, transport 15 metrów do garażu zają mi 3 h-jest mobilna? jest:), struga na szerokości 60 cm, w stole gubościówki 2 wałki wiec materiał nie staje, 2 szybkości posuwu , blaty równiarki proste , przykładnica nastawna- noże z globusa to około 150 zł wydatek wiec nie tak sporo, miejsca zajmuje dużo ale nadrabia wydajnością , na grubościókę można wpuszcvzać po kilka elementów, problem to unoszenie blatów- są ciężkie, no i zajmowane miejsce, wał na klapy czyli w sumie 3 wady , ja z zakupu bardzo zadowolony , z wyposażenia ma wszystko co powinna mieć , wał na klapy- poprostu śruby dowalam na maxa +trzeba sprawdzać czy drgania czegoś nie poluzowały, jest t5am pełno smarowniczek wiec aplikuje smar, fajne rozwiązana mają łożyska wału- są stożkowe(chyba tak się to nazywa) i można kasować luz jeśli trzeba-na szczęście nie trzeba:) to co napisałem to wrażenia po próbach kilku godzinnych , bo cała maszyna do odmalowania idt bo nie chce żeby działała- ma hulać:)