20 Czerwca 2026, 23:20:41 czas Polski

Autor Wątek: Strugarko - grubościówka  (Przeczytany 8821 razy)

Offline Krystian Adam

Odp: Strugarko - grubościówka
« Odpowiedź #15 dnia: 14 Sierpnia 2015, 23:16:12 czas Polski »
Czy ja wiem czy ideał, ale są to dość dobre maszyny jak dla hobbystów

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #16 dnia: 17 Sierpnia 2015, 11:36:24 czas Polski »
Ja to bym popatrzył za używką jednak - ze 4 m-ce temu kolo radomska pewein człowiek chciał sprzedać grubościówkę 60 cm fabryczną poniemiecką do remontu za 1700zł - już po nią jechałem ale gość sprzedał - wypatrzona na OLX. Urządzenie wiadomo do kpl. przeglądu ale wydaje się mnie że na lata. Kiedy szukałem czegoś podobnego to najtańsze grubościówki używane 60cm po 4-5 tys nie mówię o odpowiednikach nowych. A tak nawiasem ja posiadam używkę heblarko grubościówkę FlotJET z niemiaszkowa za 2450 od 3 lat o szerokości wałka 25 cm długość blatu ok 130 cm, max wys. materiału na grubościówce 150mm. Sprzęt kupiłem w ciemno widziałem tylko zdjęcia. Maszyna miała popsuty mechanizm do odciągania materiału ale dało się go jakoś naprawić i działa gdzieś są jej zdjęcia w mojej galerii. ZAlety : materiał klei się do blatu jak się struga - najdłuższe deski jakie na niej strugałem 4,5 m - 12,5cm szer. - da się samemu.

Offline Thodd

« Odpowiedź #17 dnia: 25 Sierpnia 2015, 08:42:20 czas Polski »
Czyli jak widzę niczego (nie-chińskiego) nowego w przedziale 5 - 9 tys. zł nie używacie i nie możecie polecić  :)
A co jeśli chodzi o używki; które są godne polecenia łatwo będzie je ewentualnie naprawić, poprawić, wymienić elementy, które się zużywają?

Offline woodek

• Full Member
  • Ocena +15/-0
  • Imię: Łukasz
  • View Gallery
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Sierpnia 2015, 09:59:16 czas Polski »
w przedziale 5 - 9 tys. zł
w tym przedziale nie ma nic niechińskiego

Offline noprofi_semi

• Sr. Member
  • Ocena +0/-0
  • Gwóźdź wystaje, chwytaj za młotek.
  • View Gallery
« Odpowiedź #19 dnia: 25 Sierpnia 2015, 13:32:42 czas Polski »
dlatego wg mojego doświadczenia pozostaje to co robi wielu zawodowców kupienie używanego wyremontowanie i cieszenie się ze sprzętu.