08 Maja 2026, 11:20:57 czas Polski

Autor Wątek: co można zrobić z listewek 10x30mm  (Przeczytany 1917 razy)

Offline arturs

co można zrobić z listewek 10x30mm
« dnia: 30 Sierpnia 2015, 22:08:56 czas Polski »
witajcie.. pytanie jak w temacie..
wczoraj byłem u mojego szanownego Ojca i przywiozłem ze 200-300mb takich listew jak w temacie.. długie od mniej więcej 100 do 250cm.  trochę pójdzie jeszcze jako wypełnienie na kratki na pnącza ale podejrzewam że trochę zostanie.. większość do malowania bo trochę siwe.. mam w planie też okiennice i zastanawiam się czy nie nadałyby się na wypełnienie ramy lekko pod kątem żeby woda spływała.. z tego co widzę to takich "transportów" jeszcze kilka będzie bo sporo tego zostaje z jakiejś roboty, wcześniej szło do pieca ale, że zgłosiłem "zapotrzebowanie" to Ojciec zostawia póki co.. przychodzą mi do głowy jeszcze skrzynki na jakieś szpeje i półki np. na słoiki czy jakieś warzywa czy narzędzia.. nie wiem czy jakby skleić ze sobą 1cm bokami to taka klejonka do czegoś po przeszlifowaniu by się przydała?

Offline Henry

Odp: co można zrobić z listewek 10x30mm
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sierpnia 2015, 22:22:23 czas Polski »
Gdzieś widziałem projekt krzesła z listewek - ściągnięte 3 śrubami tworzyły fajną ażurową konstrukcję.

Edit: O znalazłem:
http://www.woodworkingtalk.com/f30/building-folding-stick-chair-42571/
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2015, 22:26:18 czas Polski wysłana przez Henry »

kozio

• Gość
Odp: co można zrobić z listewek 10x30mm
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sierpnia 2015, 23:05:28 czas Polski »
Można z nich robić co Ci się podoba, klej i wyginaj elementy, rób skrzyneczki na owoce i przeróżne doniczki, panele ogrodzeniowe, kratki do pergoli itd. Wyobraźnia niech zadziała.