10 Maja 2026, 22:05:31 czas Polski

Autor Wątek: Świeżak pozdrawia!  (Przeczytany 2086 razy)

Offline Wuczykij

Świeżak pozdrawia!
« dnia: 12 Listopada 2015, 09:43:32 czas Polski »
Witam szanownych Forumowiczów!

Szukałem kilku informacji na temat lutnictwa i obróbki korpusów gitarowych i wyskoczyło mi to forum, zajrzałem, poczytałem i mam ochotę na więcej  :D W temacie stolarki i obróbki drewna jestem raczej świeżakiem, jednak miałem do czynienia z paroma narzędziami i nie boję się drzazg, a ostatnio problem z moją gitarą (który objaśnię w oddzielnym poście) skłonił mnie do poszukiwania rad wśród fachowców i tak oto jestem. Już teraz widzę, że znajdę tu odpowiedzi na moje pytania, no i mam nadzieję, że w krótkim czasie sam będę w stanie dorzucić coś konstruktywnego od siebie ;)

Jeszcze raz witam Wszystkich i pozdrawiam!
Wuczykij vel. Wuczyk

akwa-stolarz

• Gość
Odp: Świeżak pozdrawia!
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Listopada 2015, 09:56:24 czas Polski »
Witam. Skąd jestes? Czym sie zajmujesz zawodowo? Jest tu kilka osob które będą w stanie Ci pomóc

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Listopada 2015, 09:58:45 czas Polski »
Witam

Offline Wuczykij

« Odpowiedź #3 dnia: 12 Listopada 2015, 10:14:38 czas Polski »
Jestem z Bydgoszczy, a zawodowo cóż... zajmuję się studiowaniem filologii angielskiej (niezbyt lukratywna profesja :D ). Dorabiam trochę na korkach, ale tak naprawdę przymierzam się do roli gwiazdy metalu ;). No, a przynajmniej gram (lub też usiłuję grać) w amatorskiej kapeli i mam właśnie zgrzyt w gitarze, który wymaga ingerencji w drewno, a okazuje się, że wśród muzycznej braci niewielu jest takich co trzymali narzędzia w dłoni. Lutników z prawdziwego zdarzenia u nas niedostatek, więc szukam swoimi sposobami :)
Dzięki za powitanie!

akwa-stolarz

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Listopada 2015, 10:25:14 czas Polski »
Masz jakieś swoje kawałki na yt? Zapodaj :-) mam rodzinę w Bydgoszczy na uczelni

wysłane przy użyciu tapatalk

Offline Wuczykij

« Odpowiedź #5 dnia: 12 Listopada 2015, 10:32:05 czas Polski »
Póki co zrobiliśmy 3 kawałki własne i ogrywamy je na próbach, jednak brakuje nam wokalu i tekstów, dopiero wtedy chcemy to wypuścić w świat :) Nie wiem jednak czy ten styl się przyjmie, robimy mieszankę death metalu z odrobiną melodyjnych riffów (pewnikiem to jest też powód, dla którego nie możemy znaleźć wokalu). Jak tylko opublikujemy kawałek to dam znać ;)

Offline Krzysiek_Ełk

« Odpowiedź #6 dnia: 12 Listopada 2015, 10:58:33 czas Polski »
Witaj. Aż sobie puszczę stare Carcass, w sam raz do strugania Pytaj o te gitary, jak będę wiedział to pomogę. Miałem 6 gitar lutniczych, nawet uczestniczyłem w robieniu jednej (w stopniu umiarkowanym )

Offline amigorg

• Hero Member
  • Ocena +224/-6
  • Nie kupuj tego, co możesz zrobić sam.
  • View Gallery
    • Maszyny i projekty
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Listopada 2015, 11:45:19 czas Polski »
Witaj. Kilku kolegów zajmuje się budową instrumentów np. dziadzkoantoszka, może Ci pomóc. Tu jego galeria  http://forum.domidrewno.pl/index.php?action=media;sa=album;in=165
Powodzenia :)

Offline Wuczykij

« Odpowiedź #8 dnia: 12 Listopada 2015, 16:51:12 czas Polski »
Witaj. Aż sobie puszczę stare Carcass, w sam raz do strugania Pytaj o te gitary, jak będę wiedział to pomogę. Miałem 6 gitar lutniczych, nawet uczestniczyłem w robieniu jednej (w stopniu umiarkowanym )

Aaach Carcass... Kawał dobrego gospla :D Mniej więcej w ten klimat celujemy ;) Dzięki za propozycję, z chęcią posłucham cennych wskazówek doświadczonego kolegi!

Witaj. Kilku kolegów zajmuje się budową instrumentów np. dziadzkoantoszka, może Ci pomóc. Tu jego galeria  http://forum.domidrewno.pl/index.php?action=media;sa=album;in=165
Powodzenia

Świetne prace! Jak temat mnie wciągnie sam spróbuję wystrugać coś swojego, marzy mi się customowa robota w pięknym, drewnianym wykończeniu :)

kozio

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Listopada 2015, 17:05:31 czas Polski »
Siema,
Zacne wdzianko na zdjęciu profilowym, pewnie to nowy płaszczyk na Wszystkich Świętych kupiłeś ;D
W Grójcu tak robią ;)

Witam na forum i choć z muzyką mam niewiele wspólnego to będę się starał pomóc.

kwita

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Listopada 2015, 20:12:18 czas Polski »
Witam i pozdrawiam. Też na muzyce się nie znam choć mam dobra gitarę w domu, usiłowałem nauczyć się grać, może kiedyś nadejdzie ta chwila...

Klo

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 12 Listopada 2015, 20:22:05 czas Polski »
Witaj.
Uważaj z narzędziami stolarskimi, bo jak coś pójdzie nie tak, to będziesz mógł grać tylko na gramofonie. ;)
Powodzenia.

Offline arturs

« Odpowiedź #12 dnia: 12 Listopada 2015, 20:43:52 czas Polski »
Klo, na dzisiaj wygrałeś internety :D

kozio

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Listopada 2015, 22:13:05 czas Polski »
będziesz mógł grać tylko na gramofonie.
Jak Panna Janka ;D

mily68

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Listopada 2015, 00:13:44 czas Polski »
Witaj!
Fajnie, że przybywa ktoś z muzycznej braci :)