14 Lipca 2026, 01:41:46 czas Polski

Autor Wątek: witam wszystkich  (Przeczytany 1159 razy)

micha29

• Gość
witam wszystkich
« dnia: 19 Listopada 2015, 21:46:16 czas Polski »
mam na imie Michał i zaczynam przygodę z drzewem  hala ( warsztat )  skończona  zostało jeszcze założenie siły 400v tylko ze urząd utrudnia czas oczekiwania  i pozwoleń mnie wykończy . pozdrawiam

kozio

• Gość
Odp: witam wszystkich
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Listopada 2015, 22:00:56 czas Polski »
witam, a co dokładnie z drzewem?

micha29

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Listopada 2015, 22:23:28 czas Polski »
chce  robic meble ogrodowe mam ze 30 kubików dębu potężne bale i jakos  to chce obrobić ; poza tym to bardzo podoba mi sie praca z drewnem mam juz dyme  ale to do desek sosnowych sie nadaje

mily68

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Listopada 2015, 23:23:31 czas Polski »
Nie zrozumiałeś :)
Z Twoich wypowiedzi wynika, że zaczynasz przygodę z drzewem (konkretnie z dębem). Chcąc robić ogrodówkę najpierw należałoby drzewa ściąć i przetrzeć aby uzyskać materiał do dalszej obróbki. Takie ścięte drzewo to drewno. Z drzewa można zrobić co najwyżej bonsai.
PS. Jeśli to możliwe i nie jest to dla Ciebie problem pisz proszę używając zdań (niekoniecznie wielokrotnie złożonych). Wszystkim będzie się lepiej Ciebie czytać i z większym zrozumieniem tego co chcesz nam przekazać.

No i najważniejsze.
Witam Cię i życzę powodzenia. Chętnie obejrzę Twoje wyroby (inspiracji nigdy dość) :)

Online Lirorobert

• Administrator
  • Hero Member
  • Ocena +11/-0
  • View Gallery
    • Lirorobert
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Listopada 2015, 23:27:05 czas Polski »
Piękny początek. Hala z siłą 400V.
Większość z nas działą w garażach, szopach, piwnicach i licho jeszce wie gdzie.

Pozdrawiam i witam

micha29

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Listopada 2015, 09:40:15 czas Polski »
mam piękna stodołę którą przerobiłem sobie własnie  na porządny warsztat chodzi o powierzchnie jest około 250 m2 ale zaraz dojdą szafki stoły itp. i zrobi sie ciasno .

micha29

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Listopada 2015, 09:43:41 czas Polski »
 drzewo   ścinam juz od kilku lat i sadze nowe sadzonki brzozę,sosne,  olche buki  tak ze  mam juz materiał do obróbki tylko teraz poczebuje kolosa ktury sie upora z tym drzewem